Яблычны воцат, на думку брытанскіх даследчыкаў, зніжае рызыку інфаркту і інсульту.
Яны рэкамендуюць рэгулярна ўжываць дадзены прадукт. Рэцэпт такі: 30 мл воцату раствараюць у 200 мл вады (адна шклянка) і выпіваюць перад ежай. Гэта дазволіць знізіць паказчыкі «шкоднага халестэрыну» на 13%. А менавіта гэты паказчык павялічвае рызыку развіцця сардэчна-сасудзістых захворванняў. Дарэчы, яблычны воцат таксама спрыяе зніжэнню вагі, памяншае артрытны боль і ратуе пры высыпанні на скуры. Але навукоўцы агаворваюцца: людзі, якія прымаюць прэпараты для зніжэння паказчыкаў халестэрыну, не павінны адмаўляцца ад таблетак і пераходзіць на воцат. Дадзены прадукт можа быць толькі дадатковым сродкам прафілактыкі ўскладненняў.
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.