Спецыялiсты з ЗША прааналiзавалi звесткi даследаванняў, праведзеных у перыяд памiж 1982 i 2015 гадамi.
Яны вывучалi сувязь памiж спажываннем яек, iшэмiчнай хваробай сэрца i iнсультамi. Даследчыкi высветлiлi: рэгулярнае ўжыванне аднаго яйка ў дзень знiжала рызыку iнсульту на 12%, паведамляе The Times of India. У адным вялiкiм яйку змяшчаецца шэсць грамаў бялку, антыаксiданты лютэiн i зеаксанцiн, а таксама вiтамiны Е, D i A. Як вядома, антыаксiданты абараняюць ад акiсляльнага стрэсу i запалення. А бялок дапамагае знiзiць крывяны цiск. Дарэчы, супрацоўнiкi Масачусецкага шпiталя папярэджваюць: рэгулярнае спажыванне бялкоў жывёльнага паходжання, якiя змяшчаюцца, напрыклад, у чырвоным мясе i яйках, небяспечна для жыцця некаторых людзей. У прыватнасцi, жывёльныя бялкi павышаюць рызыку заўчаснай смерцi ў тых, хто вядзе няправiльны лад жыцця, пакутуе ад атлусцення або мае недастатковую вагу.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Амаль тысяча дзвесце чалавек сабраліся, каб вырашаць найважнейшыя пытанні развіцця краіны.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.