Спатрэбiцца: 1,5 кг капусты, па 1 шт. перцу салодкага, цыбулi, 1 ст. л. гарчыцы, 70 г цукру, 1 ст. л. солi, 100 мл воцату.
Гароднiну нарэзаць, у невялiкую каструльку налiць воцат, алей, усыпаць цукар i соль. Даць закiпець i варыць, пакуль не распусцяцца соль i цукар. Кiпячым марынадам залiць гароднiну i старанна перамяшаць спачатку лыжкай, каб пазбегнуць апёкаў, затым рукамi. У гэты ж час дадаць гарчыцу. Даць настаяцца, раскласцi ў стэрыльныя слоiкi i закатаць.
Расказаў першы намеснік старшыні Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Дзяніс Каржыцкі.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.
Васілеўскія такія: на Зямлі і ў космасе ліхія!