Пачаставацца самай вядомай бульбяной стравай на этна-хутары «Зялёны гай» падчас Drаnіkfеst арганізатары — Цэнтр гарадскіх ініцыятыў — запрашалі сёлета пяты раз. На свята смачнай ежы і добрага настрою штогод збіраецца некалькі тысяч гасцей.
Па духмяныя дранікі — бясплатныя — ствараліся чэргі, якім мог пазайздросціць любы супермаркет. Наплыў гасцей тлумачыцца не толькі смакавымі патрэбамі, але і цікавымі спаборніцтвамі, майстар-класамі, выдатнымі фотазонамі, цудоўнай музыкай.
У батле па прыгатаванні «герояў» свята змагаліся шэсць камандаў, якія бадай што цэлы дзень завіхаліся, каб задаволіць падагрэтыя свежым паветрам і маляўнічымі краявідамі апетыты гасцей. Пераможцам стала «Мясарубка» — калектыў адной з магілёўскіх кампаній. Яны гавораць, што смажыць пачалі яшчэ аб 11-й гадзіне і скончылі толькі ў пяць.
— Мы любім удзельнічаць у розных мерапрыемствах, асабліва беларускіх. І заўзята падтрымліваем беларускую кухню, — кажа Анжэла Школьнік, дырэктар магілёўскай кампаніі «Метагарант», якая стала пераможцам фестывалю. — Два мяхі бульбы проста на рабоце абабралі напярэдадні фестывалю. А сёння ўжо з пяці раніцы па дамах надралі яе, каб была свежая. Што гэта за дранік, які гатаваўся ўчора!
Летась на дранік-фэсце расходавалі 6,5 тысячы аднаразовых талерак пад дранікі, па якіх і вёўся падлік пераможцаў. Сёлета набылі 10 тысяч, і іх не хапіла да канца фестывалю.
Ірына СІДАРОК
Фота аўтара
Цяпер, каб аформіць дачу, не трэба ехаць туды, дзе яна знаходзіцца.
Узмацненне адраснасці дзяржпадтрымкі і садзейнічання занятасці
Карэкціроўкі па аплаце жыллёва-камунальных паслуг закрануць чатыры катэгорыі жыхароў.