Аб’ём вытворчасці дасягае чвэрць мільярда тон.
Кітай з’яўляецца найбуйнейшым у свеце спажыўцом садавіны, перадае «Жэньмінь жыбаа» анлайн».
Штогадовы аб’ём вытворчасці дасягае 250 млн тон, што займае 31,3% ад валавога збору ва ўсім свеце. У прыватнасці, кавуны, цытрусавыя і яблыкі ўваходзяць у першую тройку садавіны Кітая па аб’ёме вытворчасці. Кітайскія кавуны займаюць амаль 70% ад валавога збору ў свеце. Апельсіны, якая вырошчваецца ў паўднёвай частцы правінцыі Цзянсу, складаюць больш за 17% ад агульнага аб’ёму вытворчасці гэтага віду ў свеце. Яблыкі з Кітая складаюць палову аб’ёму агульнага сусветнага ўраджаю яблыкаў.
У Паднябеснай таксама шырока вырошчваюць грушы, персікі і грушы новых сартоў. Хурма расце ў розных кутках Кітая, па аб’ёме збору правінцыя Гуансі займае першую пазіцыю. Абрыкосы ў асноўным распаўсюджаны на поўначы краіны.
Акрамя таго, кітайскія садоўнікі культывуюць шмат субтрапічнай і трапічнай садавіны, у тым ліку локвы, лічжы, лонган, патаю, васковніцу. Дарэчы, штогадовы аб’ём ўраджаю чырвоных васкаўніц у Кітаі складае больш за 98% ад сумарнага сусветнага аб’ёму вытворчасці гэтага віду.
Дзякуючы развіццю навукі і тэхнікі, а таксама намаганням садаводаў, вытворчасць трапічных садавіны ў КНР паступова расце. Зараз гадавы аб’ём вытворчасці ананасаў, манга і бананаў можа дасягае 1,6 млн, 2 млн і 13 млн тон адпаведна.
Як вакцыны выратоўваюць жыцці і чаго можа каштаваць іх ігнараванне?
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.
Васілеўскія такія: на Зямлі і ў космасе ліхія!
Ідэнтычнасць праз спадчыну.