Вы тут

Сакрэты хлебнага майстэрства


Падчас камандзіроўкі ў Віцебскую вобласць, а менавіта ў гарадскі пасёлак Бешанковічы, мне давялося пакаштаваць мясцовы хлеб — ён здаўся на дзіва смачным, духмяным і пышным. Няцяжка было даведацца, якое прадпрыемства выпякае яго, і нават адшукаць аўтараў — майстроў выпечкі хлебабулачнай прадукцыі ў кандытарскім цэху Бешанковіцкага райспажыўтаварыства.


Вось яны, на гэтым здымку, — Вікторыя Гайдукова і Валянціна Курмель — сціплыя, простыя, але ўлюбёныя ў прафесію, у сваё хлебнае рамяство, з залатымі рукамі людзі. Вікторыя — малады хлебапёк-кандытар, першы год працуе ў цэху, закончыла Віцебскі індустрыяльна-педагагічны каледж. А Валянціна — спецыяліст шостага разраду, працуе больш за трыццаць гадоў. Валянціна Валер'еўна дапамагае сваёй маладой напарніцы авалодаць усімі сакрэтамі справы, працаваць хутка, выконваючы тэхналогію прыгатавання і выпечкі хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў.

Анатоль КЛЯШЧУК

Фота аўтара

Выбар рэдакцыі

Фінансы

Як банкі абараняюць ад махляроў грашовыя пераводы

Як банкі абараняюць ад махляроў грашовыя пераводы

За чатыры месяцы 2024 года раскрывальнасць цяжкіх кіберзлачынстваў у параўнанні з аналагічным перыядам мінулага года павысілася на 19%. 

Спорт

Настасся Касцючкова: Чалавек у калясцы не павінен быць зачынены ў чатырох сценах

Настасся Касцючкова: Чалавек у калясцы не павінен быць зачынены ў чатырох сценах

Фехтаваць наша гераіня ўмее трыма відамі зброі: шабляй, шпагай і рапірай. 

Калейдаскоп

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Стральцам на гэтым тыдні не трэба пераацэньваць сваіх магчымасцяў.