Такiя ягадкi не параўнаць з замарожанымi або кансерваванымi: трапляючыся ў выпечцы, крэме або жэлейных дэсертах, яны прыемна радуюць сваiм кiсла-салодкiм смакам i пругкай тэкстурай.
Працэс нарыхтоўкi вяленых вiшань падобны на прыгатаванне цукатаў. Спачатку ягады неабходна праварыць у сiропе, а затым прасушыць у духоўцы або спецыяльнай сушцы.
З 2,5 кг свежых вiшань атрымлiваецца каля 500 г вяленых i слоiчак сiропу (лiтраж будзе залежаць ад сакавiтасцi, у сярэднiм — каля лiтра).
Спатрэбiцца: вiшнi — 2,5 кг, цукар —1 кг.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».