19 верасня, субота

Вы тут

Дзед Мароз павіншаваў механiзатараў з працоўнымi перамогамi ў жабінкаўскай гаспадарцы


Старэйшыя памятаюць, што ў савецкiя часы была традыцыя спраўляць на вытворчасцi Новы год, скажам, у вераснi цi лiстападзе. Гэта адбывалася тады, калi нейкi вялiкi альбо маленькi калектыў выконваў гадавы план датэрмiнова. Найчасцей ёлку ў цэх прыносiлi завадчане альбо шахцёры, часам доменшчыкi. Тады iх чакалi слава i грошы. Нярэдка ўдарнiкi станавiлiся героямi тэле- i радыёсюжэтаў, траплялi на першыя старонкi газет.


zarya.by

Цяпер так не прынята. Ды i, напрыклад, хлебаробы па вызначэннi не могуць завяршыць год датэрмiнова, бо сельгасвытворчасць цесна звязаная з прыродным цыклам. Іншая рэч, ушаноўваць перадавiкоў хлебнай нiвы... Герояў дня — тысячнiкаў або двухтысячнiкаў — звычайна вiтаюць прадстаўнiкi мясцовай улады, кiраўнiкi грамадскiх арганiзацый, шэфы з горада. А вось у ААТ «Вазнясенскi» Жабiнкаўскага раёна вырашылi сваiх камбайнераў i шафёраў не проста адзначыць падарункамi i матэрыяльнай дапамогай, а i настрой iм узняць. Да iх на поле завiтаў... Дзед Мароз з халоднай мiнералкай i марозівам. У трыццацiградусную спёку гэта аказалася тое, што трэба.

Зiмовы госць эфектна з'явiўся проста пасярод мора залатых каласоў у чырвоным атласным касцюме i адразу выклiкаў усмешкi прысутных. Ну, а калi пажадаў, каб тэхнiка не ламалася, надвор'е не падводзiла, а пад Новы год пад ёлкай кожны знайшоў чаканы падарунак, пазiтыву яшчэ пабольшала.

Настрой, вядома, важны ў справе, якую робяць механiзатары. Збiраюць гэтым летам у «Вазнясенскiм» па 61 цэнтнеры збожжавых з гектара. А азiмы ячмень вырас рэкордны — па 96 цэнтнераў! Кiраўнiк гаспадаркi Надзея КАНДРАЦЮК вельмi ганарыцца сваiм калектывам, лiчыць, што ў самую гарачую пару, якой з'яўляецца ўборка, маральная падтрымка людзей таксама важная. Вось i прыдумалi гэтым разам вiзiт Дзеда Мароза ў поле. Налета будзе iншая фiшка.

Святлана ЯСКЕВIЧ

Загаловак у газеце: Дзед Мароз у полi

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Як і чым жыве колішняя «памідорная сталіца» Беларусі?

Як і чым жыве колішняя «памідорная сталіца» Беларусі?

Каб адчуць, чым organіc food адрозніваецца ад звыклых для сучаснага гараджаніна прадуктаў, дастаткова пакаштаваць памідоры ў Савічах і параўнаць іх з таматамі з гіпермаркета.

Грамадства

«А аднойчы нашу аператарку запрасілі замуж па тэлефоне». Чым жыве кантакт-цэнтр «Белпошты»?

«А аднойчы нашу аператарку запрасілі замуж па тэлефоне». Чым жыве кантакт-цэнтр «Белпошты»?

Тры кароткія лічбы — 154. Гэта нумар кантакт-цэнтра «Белпошты». Яго набіраюць тыя, хто сутыкаецца з пытаннямі датычна паслуг, якія аказваюць паштавікі. За кожным з такіх званкоў стаіць свая гісторыя.

Грамадства

Генеральны дырэктар РУП «Белпошта» Святлана Юркевіч: Мы будзем развіваць перш за ўсё паштаматы

Генеральны дырэктар РУП «Белпошта» Святлана Юркевіч: Мы будзем развіваць перш за ўсё паштаматы

На працягу многіх дзесяцігоддзяў пошта асацыіравалася з традыцыйным наборам паслуг — лістамі, пасылкамі, газетамі, пенсіямі... Але сучасныя тэхналогіі ўсё больш уваходзяць у наш побыт.