Вы тут

Гатуем кугель з агароднiнай і квашаныя агуркі на зіму


Кугель

Кугель — традыцыйная яўрэйская страва. Рэцэптаў яго вельмi шмат, ён можа быць i бульбяны, i фруктовы, i карамельны, i з вермiшэллю. Традыцыйна кугель уяўляе сабой вялiкi круглы пiрог, дакладней, запяканку. У iм выкарыстоўваецца яечная залiўка без малака.

Спатрэбiцца: бульба — 2 шт., морква — 2 шт., маленькiя цукiнi — 2 шт., цыбулiна — 1 шт., часнок — 4 зубкi, яйка — 3 шт., алей — 4 ст.л, молатыя сухары — 3 ст.л., сушаны базiлiк — 0,25 ч. л., дробна насечаная пятрушка — 1 ст. л., соль i чорны перац — на смак.

Бульбу, цыбулю, моркву i цукiнi надзерцi на буйной тарцы. Часнок дробна нарэзаць. Змяшаць агароднiну з сухарамi, яйкамi, пятрушкай, базiлiкам, соллю i перцам да стану густога цеста. Перакласцi атрыманую масу ў змазаную алеем форму, разраўняць паверхню i запякаць 50-60 хвiлiн пры 180 0С да хрумсткай скарыначкi.

Квашаныя агуркi на зiму

Даўней агуркi квасiлi ў вялiкiх драўляных бочках, якiя надавалi iм свой водар. Але цяпер iх закрываюць у слоiкi. Такi метад нашмат зручнейшы. Агурочкi па гэтым рэцэпце можна захоўваць нават у кухоннай шафе, i з iмi нiчога не здарыцца.

Спатрэбiцца: агуркi — 1,5 кг, вада — 1,5 л, соль — 2,5 ст. л., часнок — галоўка, суквеццi кропу — 10 шт., лiсты хрэну — 3 шт.

Старанна адбiраем агурочкi (калi ў iх ёсць пустоты, то яны не падыходзяць). Затым выдаляем хвосцiкi i выкладваем у мiску. Залiваем вадой i пакiдаем на 2,5 гадзiны. Затым прамываем пад вадой.

Бярэм вялiкую каструлю i выкладаем у яе агуркi, па чарзе змешваючы са спецыямi (кропам, хрэнам i часнаком). Накрываем зверху лiстамi хрэну i злёгку прыцiскаем.

Гатуем расол: у вадзе раствараем соль i залiваем атрыманым расолам агуркi. Накрываем iх талеркай ды пакiдаем квасiцца ў цёмным месцы на пяць сутак. Спачатку яны пачнуць брадзiць, затым з'явiцца пена, i толькi калi памутнеюць — агуркi гатовыя.

Затым злiваем расол у каструлю i даводзiм яго да кiпення. Агуркi ўкладваем у слоiк i залiваем атрыманым расолам. Закатваем. Накрываем i пакiдаем на сем гадзiн.

Каб пачаты лімон не засыхаў, апусціце яго ў халодную ваду. Ён не толькі захавае свежасць, але і стане больш сакавіты.

Не выкідвайце насенне ад салодкага перцу. Збірайце і сушыце. Узімку яго можна дадаваць у ежу. Насенне, дарэчы, утрымлівае больш карысных рэчываў, чым сам перац, і надае стравам прыемны водар.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Беларуская Амазонка​. Ці стане Палессе аб'ектам сусветнай спадчыны?

Беларуская Амазонка​. Ці стане Палессе аб'ектам сусветнай спадчыны?

Адзін з найбуйнейшых рэгіёнаў, які захаваўся ў некранутым стане і які за разнастайнасць азёр, рэк і балот празвалі Еўрапейскай Амазонкай (ці морам Герадота), усё яшчэ застаецца невядомым шырокаму колу турыстаў

Грамадства

Рэктар БДМУ Рубніковіч: Набор на бюджэтную форму сёлета павялічым

Рэктар БДМУ Рубніковіч: Набор на бюджэтную форму сёлета павялічым

Вялікае інтэрв'ю з рэктарам БДМУ да 100-гадовага юбілею ўніверсітэта.

Грамадства

Дружалюбнасць да сем'яў і моладзі — важны крытэрый сацыяльна арыентаванай дзяржавы. Круглы стол

Дружалюбнасць да сем'яў і моладзі — важны крытэрый сацыяльна арыентаванай дзяржавы. Круглы стол

Нацыянальным брэндам Беларусі па праве лічыцца сацыяльная падтрымка сем'яў дзяржавай, і таму напярэдадні Міжнароднага дня сям'і прадстаўнік

Калейдаскоп

Хутка выпускны! Што выбраць, каб выглядаць годна на галоўным школьным свяце?

Хутка выпускны! Што выбраць, каб выглядаць годна на галоўным школьным свяце?

Пачнём, зразумела, з дзяўчынак, бо менавіта іх мамы ўжо цяпер ламаюць галаву над выпускным уборам дачок.