Вы тут

Гатуем кугель з агароднiнай і квашаныя агуркі на зіму


Кугель

Кугель — традыцыйная яўрэйская страва. Рэцэптаў яго вельмi шмат, ён можа быць i бульбяны, i фруктовы, i карамельны, i з вермiшэллю. Традыцыйна кугель уяўляе сабой вялiкi круглы пiрог, дакладней, запяканку. У iм выкарыстоўваецца яечная залiўка без малака.

Спатрэбiцца: бульба — 2 шт., морква — 2 шт., маленькiя цукiнi — 2 шт., цыбулiна — 1 шт., часнок — 4 зубкi, яйка — 3 шт., алей — 4 ст.л, молатыя сухары — 3 ст.л., сушаны базiлiк — 0,25 ч. л., дробна насечаная пятрушка — 1 ст. л., соль i чорны перац — на смак.

Бульбу, цыбулю, моркву i цукiнi надзерцi на буйной тарцы. Часнок дробна нарэзаць. Змяшаць агароднiну з сухарамi, яйкамi, пятрушкай, базiлiкам, соллю i перцам да стану густога цеста. Перакласцi атрыманую масу ў змазаную алеем форму, разраўняць паверхню i запякаць 50-60 хвiлiн пры 180 0С да хрумсткай скарыначкi.

Квашаныя агуркi на зiму

Даўней агуркi квасiлi ў вялiкiх драўляных бочках, якiя надавалi iм свой водар. Але цяпер iх закрываюць у слоiкi. Такi метад нашмат зручнейшы. Агурочкi па гэтым рэцэпце можна захоўваць нават у кухоннай шафе, i з iмi нiчога не здарыцца.

Спатрэбiцца: агуркi — 1,5 кг, вада — 1,5 л, соль — 2,5 ст. л., часнок — галоўка, суквеццi кропу — 10 шт., лiсты хрэну — 3 шт.

Старанна адбiраем агурочкi (калi ў iх ёсць пустоты, то яны не падыходзяць). Затым выдаляем хвосцiкi i выкладваем у мiску. Залiваем вадой i пакiдаем на 2,5 гадзiны. Затым прамываем пад вадой.

Бярэм вялiкую каструлю i выкладаем у яе агуркi, па чарзе змешваючы са спецыямi (кропам, хрэнам i часнаком). Накрываем зверху лiстамi хрэну i злёгку прыцiскаем.

Гатуем расол: у вадзе раствараем соль i залiваем атрыманым расолам агуркi. Накрываем iх талеркай ды пакiдаем квасiцца ў цёмным месцы на пяць сутак. Спачатку яны пачнуць брадзiць, затым з'явiцца пена, i толькi калi памутнеюць — агуркi гатовыя.

Затым злiваем расол у каструлю i даводзiм яго да кiпення. Агуркi ўкладваем у слоiк i залiваем атрыманым расолам. Закатваем. Накрываем i пакiдаем на сем гадзiн.

Каб пачаты лімон не засыхаў, апусціце яго ў халодную ваду. Ён не толькі захавае свежасць, але і стане больш сакавіты.

Не выкідвайце насенне ад салодкага перцу. Збірайце і сушыце. Узімку яго можна дадаваць у ежу. Насенне, дарэчы, утрымлівае больш карысных рэчываў, чым сам перац, і надае стравам прыемны водар.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Арктычнае ўварванне на змену цёпламу паветру. Калі чакаць першы снег? Прагноз ад Дзмітрыя Рабава

Арктычнае ўварванне на змену цёпламу паветру. Калі чакаць першы снег? Прагноз ад Дзмітрыя Рабава

З чым звязана такая восеньская зменлівасць надвор’я і калі чакаць першы снег.

Грамадства

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

Усходні гараскоп на наступны тыдзень

КАЗЯРОГ. Буйныя крэдыты зараз лепш не браць. Паспрабуйце прывесці думкі і пачуцці ў парадак. І перастаньце гібець, зазірніце ў сябе, ураўнаважце эмацыянальны стан. Зараз самы час для наладжвання згубленых сувязяў, якія спатрэбяцца ў найбліжэйшай будучыні. Не забывайце пра родных і блізкіх.