Вы тут

Кулінарныя хітрыкі


Курыцу трэба вымаць з булёну перад самым ужываннем, не даючы ёй абсохнуць, iнакш яна будзе не такая смачная.


Фота: pinterest.ru

  • Каб кiпячы алей не распырскваўся на плiту, трэба пакласцi ў патэльню, перад тым як паставiць яе на агонь, кавалачак хлеба.
  • Калi пячы бульбу ў лупiне, трэба памыць яе з дапамогай шчоткi, апаласнуць чыстай вадой —  i лупiна будзе прыдатная да яды.
  • Перад смажаннем рыбу можна абкачаць у сухарах або муцэ, змешаных з дзёртым сырам.
  • Каб печань была больш мяккая, пакладзiце яе за 1,5— 2 гадзiны да прыгатавання ў халоднае малако або чыстую ваду.
  • Пры чышчаннi слiзкай рыбы можна апускаць пальцы ў соль —  гэта аблегчыць працу.
  • Каб булён атрымаўся смачны, яго трэба варыць на слабым агнi.
  • Каб булён не згубiў свой смак i водар, не варта класцi ў яго шмат гароднiны.
  • Каб, не разбiваючы шкарлупiну, даведацца, сырое яйка цi варанае, можна паспрабаваць пакруцiць яго на стале, як ваўчок, вакол восi. Варанае яйка будзе круцiцца, а сырое, зрабiўшы адзiн-два абароты, спынiцца.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Гродзенскі заапарк без страт выходзіць з зімоўкі і рыхтуецца да новага сезона

Гродзенскі заапарк без страт выходзіць з зімоўкі і рыхтуецца да новага сезона

Літаральна нядаўна з'явіўся і першы ў гэтым годзе прыплод.

Грамадства

Анёл па імені Алена. Як прадпрымальніца стала сацработнікам

Анёл па імені Алена. Як прадпрымальніца стала сацработнікам

Сацыяльны работнік тэрытарыяльнага цэнтра сацыяльнай абароны насельніцтва Маскоўскага раёна Мінска Алена Сцепаненка працуе на сваім месцы каля двух гадоў.

Эканоміка

Магілёўскі прадпрымальнік — пра вытворчасць на перыферыі і адказнасць перад сабой і людзьмі

Магілёўскі прадпрымальнік — пра вытворчасць на перыферыі і адказнасць перад сабой і людзьмі

Сідаравічы — невялікі аграгарадок паміж Магілёвам і Быхавам. Менавіта тут знаходзіцца вядомая ў Магілёўскім раёне фермерская гаспадарка Сяргея Куцанава.