Вы тут

Кулінарныя хітрыкі


Курыцу трэба вымаць з булёну перад самым ужываннем, не даючы ёй абсохнуць, iнакш яна будзе не такая смачная.


Фота: pinterest.ru

  • Каб кiпячы алей не распырскваўся на плiту, трэба пакласцi ў патэльню, перад тым як паставiць яе на агонь, кавалачак хлеба.
  • Калi пячы бульбу ў лупiне, трэба памыць яе з дапамогай шчоткi, апаласнуць чыстай вадой —  i лупiна будзе прыдатная да яды.
  • Перад смажаннем рыбу можна абкачаць у сухарах або муцэ, змешаных з дзёртым сырам.
  • Каб печань была больш мяккая, пакладзiце яе за 1,5— 2 гадзiны да прыгатавання ў халоднае малако або чыстую ваду.
  • Пры чышчаннi слiзкай рыбы можна апускаць пальцы ў соль —  гэта аблегчыць працу.
  • Каб булён атрымаўся смачны, яго трэба варыць на слабым агнi.
  • Каб булён не згубiў свой смак i водар, не варта класцi ў яго шмат гароднiны.
  • Каб, не разбiваючы шкарлупiну, даведацца, сырое яйка цi варанае, можна паспрабаваць пакруцiць яго на стале, як ваўчок, вакол восi. Варанае яйка будзе круцiцца, а сырое, зрабiўшы адзiн-два абароты, спынiцца.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Сёння — 80 гадоў з дня пачатку Вялікай Айчыннай вайны

Сёння — 80 гадоў з дня пачатку Вялікай Айчыннай вайны

У Беларусі Дзень усенароднай памяці ахвяр Вялікай Айчыннай вайны — памятная дата.