Вы тут

Кулінарныя хітрыкі


Курыцу трэба вымаць з булёну перад самым ужываннем, не даючы ёй абсохнуць, iнакш яна будзе не такая смачная.


Фота: pinterest.ru

  • Каб кiпячы алей не распырскваўся на плiту, трэба пакласцi ў патэльню, перад тым як паставiць яе на агонь, кавалачак хлеба.
  • Калi пячы бульбу ў лупiне, трэба памыць яе з дапамогай шчоткi, апаласнуць чыстай вадой —  i лупiна будзе прыдатная да яды.
  • Перад смажаннем рыбу можна абкачаць у сухарах або муцэ, змешаных з дзёртым сырам.
  • Каб печань была больш мяккая, пакладзiце яе за 1,5— 2 гадзiны да прыгатавання ў халоднае малако або чыстую ваду.
  • Пры чышчаннi слiзкай рыбы можна апускаць пальцы ў соль —  гэта аблегчыць працу.
  • Каб булён атрымаўся смачны, яго трэба варыць на слабым агнi.
  • Каб булён не згубiў свой смак i водар, не варта класцi ў яго шмат гароднiны.
  • Каб, не разбiваючы шкарлупiну, даведацца, сырое яйка цi варанае, можна паспрабаваць пакруцiць яго на стале, як ваўчок, вакол восi. Варанае яйка будзе круцiцца, а сырое, зрабiўшы адзiн-два абароты, спынiцца.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

«Лепшы цюнінг для машын — правільны пратэктар шын»

«Лепшы цюнінг для машын — правільны пратэктар шын»

Менавіта пад такім слоганам будзе праводзіцца Рэспубліканская прафілактычная акцыя, якая ініцыяваная на нашых дарогах Дзяржаўтаінспекцыяй краіны. 

Грамадства

Зімовы асартымент. Колькі каштуюць «вітаміны» на «Лебядзіным»

Зімовы асартымент. Колькі каштуюць «вітаміны» на «Лебядзіным»

З якімі прыкметамі вы звязваеце набліжэнне зімы? 

Грамадства

Якiя нашы звычкi шкодзяць здароўю i знiшчаюць iмунiтэт?

Якiя нашы звычкi шкодзяць здароўю i знiшчаюць iмунiтэт?

Мы ў жыццi шмат чаго робiм, што пагаршае наша здароўе — або адразу, або ў аддаленай перспектыве.