Большасці людзей рэкамендуецца снедаць амаль адразу пасля абуджэння, аднак у некаторых выпадках адмена прыёму ежы ў ранішні час мае свае перавагі, паведаміла лекар-эндакрынолаг Кацярына Янг, перадае РИА Новости.
Паводле яе слоў, тым, хто пакутуе на розныя хваробы страўнікава-кішачнага тракта, мае лепцінарэзістэнтнасць, дэфіцыт бялку і вітамінаў, дысбаланс гармонаў той ці іншай сістэмы, пажадана не прапускаць сняданак.
«Калі ж чалавек пакутуе мітахандрыяльнай дысфункцыяй і мае патрэбу ў дэтаксікацыі, то для яго найлепшым варыянтам будзе снеданне не праз 40 хвілін пасля абуджэння, а гадзін у дзевяць-дзесяць, калі ён прачнуўся ў шэсць. А з шасці да дзевяці заняцца справамі з большай прадуктыўнасцю. Такія пацыенты адчуваюць перманентны дэфіцыт энергіі і часта інтуітыўна прыходзяць да такога адтэрмінаванага сняданку», — паведаміла ў сваім Instagram спецыяліст.
Янг дадала, што стратэгія харчавання без сняданку можа выкарыстоўвацца некаторымі спартсменамі. Напрыклад, як спосаб «здзівіць» арганізм зменай рэжыму і зрушыць вагу з плато.
Прэв’ю: pixabay.com
Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».