Вы тут

Урач распавяла, з якімі прадуктамі нельга спалучаць мяса


Эндакрынолаг і дыетолаг Таццяна Бачарава распавяла РИА Новости, у спалучэнні з якімі прадуктамі мяса не прынясе карысці арганізму.


«Мяса і малочныя прадукты не павінны суседнічаць у адным прыёме ежы. Справа ў тым, што кальцый, які змяшчаецца ў сырах, малацэ, ёгуртах, пагаршае засваенне жалеза ў сярэднім на 50-60 працэнтаў. Гэта важна ўлічваць, калі гаворка ідзе аб харчаванні дзяцей, цяжарных, пацыентаў з дыягназам анеміі», — лічыць Таццяна Бачарава.

Па рэкамендацыі ўрача, мяса карысней запіваць шклянкай цытрусавага соку або вадой, чым кавай або гарбатай. Паліфенол танін, які ёсць у гэтых напоях, таксама зніжае засваенне жалеза.

«Акрамя таго, мяса горш пераварваецца з крухмалістыя прадуктамі: хлебам, бульбай, кукурузай, макаронамі, — кажа Таццяна Бачарава. — Гэта дапушчальнае спалучэнне, але яго варта пазбягаць тым, хто схільны да паўнаты. Пацыентам з лішнім вагой лепш ужываць мяса з зелянінай і гароднінай».

Прэв’ю — pixabay.com

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Больш за 100 прадпрыемстваў прапанавалі вакансіі ў сталіцы

Больш за 100 прадпрыемстваў прапанавалі вакансіі ў сталіцы

А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.

Эканоміка

Торф, сапрапель і мінеральная вада: якія перспектывы выкарыстання прыродных багаццяў нашай краіны?

Торф, сапрапель і мінеральная вада: якія перспектывы выкарыстання прыродных багаццяў нашай краіны?

Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.

Грамадства

Адкрылася турыстычная выстава-кірмаш «Адпачынак-2024»

Адкрылася турыстычная выстава-кірмаш «Адпачынак-2024»

«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».