Эндакрынолаг і дыетолаг Таццяна Бачарава распавяла РИА Новости, у спалучэнні з якімі прадуктамі мяса не прынясе карысці арганізму.
«Мяса і малочныя прадукты не павінны суседнічаць у адным прыёме ежы. Справа ў тым, што кальцый, які змяшчаецца ў сырах, малацэ, ёгуртах, пагаршае засваенне жалеза ў сярэднім на 50-60 працэнтаў. Гэта важна ўлічваць, калі гаворка ідзе аб харчаванні дзяцей, цяжарных, пацыентаў з дыягназам анеміі», — лічыць Таццяна Бачарава.
Па рэкамендацыі ўрача, мяса карысней запіваць шклянкай цытрусавага соку або вадой, чым кавай або гарбатай. Паліфенол танін, які ёсць у гэтых напоях, таксама зніжае засваенне жалеза.
«Акрамя таго, мяса горш пераварваецца з крухмалістыя прадуктамі: хлебам, бульбай, кукурузай, макаронамі, — кажа Таццяна Бачарава. — Гэта дапушчальнае спалучэнне, але яго варта пазбягаць тым, хто схільны да паўнаты. Пацыентам з лішнім вагой лепш ужываць мяса з зелянінай і гароднінай».
Прэв’ю — pixabay.com
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».