Уключэнне фасолі ў штодзённы рацыён абумоўлена вялікай колькасцю пажыўных элементаў, якія яна змяшчае. Дыетолаг Марына Макіша ў інтэрв’ю тэлеканалу «Масква 24» распавяла аб перавагах ўсіх разнавіднасцяў гэтага прадукта.
У белай фасолі ўтрымліваецца найбольшая колькасць харчовай клятчаткі. Яна дабратворна ўплывае на кішэчнік — падтрымлівае баланс мікрафлоры (у адваротным выпадку павышаецца рызыка рака і зніжэння імунітэту), а харчовыя валокны дапамагаюць выводзіць таксіны. Таксама яна адказвае за зніжэнне ўзроўню дрэннага халестэрыну. Спецыяліст падкрэсліла, што за раз можна з’ядаць не больш за 150-200 грамаў прадукту.
«Людзям, у якіх ёсць схільнасць да запору, фасолю трэба прымаць ўважліва, глядзець на сваю індывідуальную рэакцыю, таму што гэта тая самая глейкая абалоніна, якая можа пагоршыць сітуацыю», — адзначыла ўрач.
«Высокае ўтрыманне калія і магнію вельмі карысна для сардэчна-сасудзістай сістэмы і для прафілактыкі такіх захворванняў, як парушэнне сардэчнага рытму, інфаркт, інсульт», — дадала дыетолаг.
Чорная фасоля ўтрымлівае ў сабе вялікая колькасць вітамінаў групы В, якія патрэбныя для рэгуляцыі нервовай сістэмы і нервовых імпульсаў. У яшчэ адным выглядзе фасолі, машэ, у вялікай колькасці прысутнічае медзь, неабходная для прафілактыкі ранняга пасівення валасоў і нармальнага працэсу крыватвору, і цынк, які важны для імуннай сістэмы і выпрацоўкі палавых гармонаў.
Нарэшце, Макіша адзначыла зялёную стручковую фасолю, якая дапамагае ў барацьбе з лішняй вагой.
Набор на бюджэтныя месцы павялічыцца.
Колькі ж каштуе гэты важны кампанент здаровага рацыёну зараз?
Не выявіць ні секунды абыякавасці.