Спецыяліст грамадскай аховы здароўя і харчавання Вялікабрытаніі Марыя Кардакова распавяла радыё «Гаварыць Масква», чым неабходна харчавацца мужчынам пасля 40 гадоў, паведамляе РИА Новости.
Паводле слоў дыетолага, складанне меню напрамую залежыць ад ладу жыцця. Разам з тым у штодзённым рацыёне абавязкова павінны прысутнічаць садавіна і гародніна.
«Часта менавіта гэтая катэгорыя мужчын пагардліва ставіцца да гародніны ў сваім рацыёне. Рэкамендацыі нам кажуць, што рызыкі сардэчна-сасудзiстых захворванняў можна значна знізіць, уключаючы ў рацыён пяць порцый гародніны і садавіны ў дзень», — патлумачыла Кардакова.
Яна дадала, што для арганізма таксама будуць карысныя ягады і грэчка. Уключэнне садавіны, гародніны і ягад асабліва зручна летам дзякуючы сезоннасці.
Прэв’ю: pixabay.com
Мерапрыемства праводзіцца на добраахвотнай аснове.
Не выявіць ні секунды абыякавасці.