Вы тут

Анколаг назваў прадукт, які на 50% павялічвае рызыку смерці пры раку кішачніка


Частае ўжывання чырвонага мяса спрыяе развіццю рака кішачніка. Пра гэта расійскі ўрач-анколаг Іван Карасёў напісаў на сваёй старонцы ў Instagram -- перадае «РИА Новости».


Pixabay.com

Спецыяліст спасылаецца на даследаванні Інстытута анкалогіі Дана-Фарбэр ў ЗША, у рамках якіх было ўстаноўлена, што рацыён, які у значнай меры складаецца з чырвонага мяса, прыводзіць да з’яўлення «алкіліруючых мутацыйных сігнатур у клетках тоўстай кішкі».

Паводле яго слоў, навукоўцы вывучылі інфармацыю узораў ДНК здаровай і пухліннай тканіны у 900 пацыентаў з дыягназам рака кішачніка і выявілі пашкоджанні ў абодвух выпадках.
«Гэтыя пашкоджанні сустракаліся нашмат часцей ў людзей, якія елі шмат чырвонага мяса ў любым выглядзе. Пры гэтым спажыванне мяса птушкі, рыбы і ўздзеянне іншых фактараў, звязаных з ладам жыцця, не мелі значэння», — адзначыў медык.

 

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Час клопату садаводаў: на якія сарты пладовых і ягадных культур варта звярнуць увагу?

Час клопату садаводаў: на якія сарты пладовых і ягадных культур варта звярнуць увагу?

Выбар саджанца для садавода — той момант, значнасць якога складана пераацаніць.

Культура

Чым сёлета будзе здзіўляць наведвальнікаў «Славянскі базар у Віцебску»?

Чым сёлета будзе здзіўляць наведвальнікаў «Славянскі базар у Віцебску»?

Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».