Вы тут

Урач распавяла, каму нельга піць зялёны чай


Зялёны чай лічыцца адным з лепшых танізавальных напояў, аднак некаторым людзям яго лепш не піць, заявіла дыетолаг Святлана Фус, перадае РИА Новости.


Фота: pixabay.com

Паводле яе слоў, зялёны чай багаты антыаксідантамі, вітамінамі групы В, мінеральнымі солямі, танінам і кафеіну. Напой выконвае ачышчальную і бактэрыцыдную функцыі.

Тым не менш, у некаторых выпадках зялёны чай можа нанесці шкоду здароўю, адзначае эксперт. Напрыклад, цяжарным жанчынам не варта піць шмат гарбаты і рабіць моцную заварку, паколькі ён утрымлівае кафеін і перашкаджае засваенню фалійнай кіслаты. Па гэтай жа прычыне яго не варта ўжываць пры глаўкоме і гіпертаніі.

Танін уплывае на ўзровень жалеза ў арганізме, а таксама негатыўна адбіваецца на засваяльнасці кальцыя і магнію. У сувязі з гэтым спецыяліст рэкамендуе ўжываць зялёны чай не падчас ежы, а праз гадзіну пасля яе. Акрамя таго, танін можа раздражняць слізістую абалонку, у сувязі з чым напой не варта піць тым, хто пакутуе ад язвы або хвароб дванаццаціперснай кішкі.

Фус адзначыла важнасць стараннага выбару гарбаты. Яна нагадала, што халодны чай змяшчае шмат шкодных рэчываў. Таксама спецыяліст не рэкамендуе дадаваць салодкае, раіць купляць ліставы, а не пакеціках. Штодзённай нормай з’яўляецца тры-чатыры кубкі (не больш літра ў дзень).

Выбар рэдакцыі

У свеце

На краі бездані. Чаму Латвію захліснула пандэмія?

На краі бездані. Чаму Латвію захліснула пандэмія?

У Латвіі ўведзены жорсткі лакдаўн, каб прыпыніць распаўсюджванне COVІD-19.

Эканоміка

З «шэрымі» выплатамі цяпер лепш не рызыкаваць

З «шэрымі» выплатамі цяпер лепш не рызыкаваць

КДК выявілі 30 злачынстваў па выплаце зарплаты ў канвертах.

Эканоміка

Іван Крупко: Забеспячэнне харчовай бяспекі — найважнейшы напрамак нацыянальнай палітыкі

Іван Крупко: Забеспячэнне харчовай бяспекі — найважнейшы напрамак нацыянальнай палітыкі

 У краіне завяршаецца уборачная кампанія, скончана сяўба азімых культур.