Вы тут

Урач параіла адмовіцца ад папулярнай навагодняй салаты


Нутрыцыёлаг Алена Сцяпанава заявіла РИА Новости, што аматарам салаты з крабавых палачак неабходна мінімізаваць яго ўжыванне або ўвогуле выключыць з рацыёну.


«Крабавыя палачкі не ўтрымоўваюць у сабе крабавае мяса. Па колеры, густу і тэкстуры яны толькі нагадваюць крабавае мяса, але складаюцца з перапрацаванай рыбы, крухмалу, фарбавальніка, смакавых дабавак. Карысць у прадукце прамысловай вытворчасці сумнеўная. Калі мы кажам аб здаровым харчаванні, то лепш з’есці крабавае мяса, крэветкі ці рыбу», — паведаміла суразмоўца агенцтва.

Сцяпанава дадала, што гэты прадукт часцей за ўсё можна ўбачыць у салаце, які запраўляюць яшчэ менш карысным прадуктам — маянэзам.

«Калі вы прыйшлі ў госці і на стале няма больш здаровай альтэрнатывы, то адна-дзве сталовай лыжкі асаблівай шкоды не нанясуць, калі, вядома, спалучаць іх з іншымі здаровымі стравамі на стале. Калі ж вы на лячэбным харчаванні, рэкамендую ўстрымацца ад крабавых палачак, а таксама раю адмовіцца ад іх тым, у каго ёсць алергічныя сімптомы, праблемы са страваваннем, аутаіммунныя захворванні, харчовая адчувальнасць, скурныя праявы, хранічная стомленасць, апатыя, дэпрэсія, мігрэні, галаўныя болі», — склала эксперт.

Прэв’ю: pixabay.com

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Інавацыі ў будаўнічай навуцы. Як стварыць тое, што ніхто дагэтуль не ствараў?

Інавацыі ў будаўнічай навуцы. Як стварыць тое, што ніхто дагэтуль не ствараў?

Будаўнічыя ідэі распрацоўваюцца ў лабараторыі аднаго брэсцкага вучонага.

Спорт

Аляксей Хатылёў: Ад Пекіна не варта чакаць хуткіх секунд

Аляксей Хатылёў: Ад Пекіна не варта чакаць хуткіх секунд

Неўзабаве ў Пекіне запаліцца агонь XXІV зімовых Алімпійскіх гульняў.

Культура

Васіль Цішкевіч: Кожны чалавек — у рознай ступені краязнаўца...

Васіль Цішкевіч: Кожны чалавек — у рознай ступені краязнаўца...

З Васілём Цішкевічам, навуковым супрацоўнікам Слуцкага краязнаўчага музея, мы знаёмыя даўно.