Нутрыцыёлаг Кацярына Мураўская заявіла РИА Новости, што рэгулярнае ўжыванне куркумы садзейнічае нармалізацыі работы печані і страўнікава-кішачнага тракту.
Яна адзначыла, што куркума — натуральны антысептык і антыбактэрыйны сродак. «Да таго ж натуральны дэтаксікант печані, валодае выяўленым антыракавым дзеяннем. Са старажытнасці выкарыстоўваецца ў Азіі як сродак нумар адзін пры любых відах хвароб печані», — заявіла Мураўская.
Спецыяліст дадала, што куркума стымулюе жоўцевы пузыр, садзейнічае наладжванню стрававання. Акрамя таго, гэтая спецыя стымулюе працу мозгу. Аднак супрацьпаказана тым, у каго ёсць алергія, а таксама пры прыёме антыдыябетычных лекаў", — падзялілася спецыяліст.
Прэв’ю: pexels.com
Канцэрт для дзяцей і моладзі, пластычны спектакль Ягора Дружыніна і «Рок-панарама».