Дыетолаг-эндакрынолаг Анастасія Тараско ў гутарцы з РИА Новости пералічыла найбольш карысную зімовую садавіну.
«Будзем лічыць за іх тыя, якія ўтрымліваюць мала калорый, вялікую колькасць клятчаткі і багатыя на разнастайныя вітаміны і мікраэлементы. І ўсім гэтым патрабаванням адказваюць ягады. Таму любыя мясцовыя і прывазныя ягады я рэкамендую ўжываць на рэгулярнай аснове: абляпіха, чарніца, журавіны, брусніца, маліна, агрэст і гэтак далей. З пераважных метадаў нарыхтоўкі — замарозка або зберагалае высушванне», — сказала Тараска.
«Уся садавіна валодае прыкладна аднолькавым складам, — працягнула спецыяліст. — Вугляводы прадстаўлены глюкозай, фруктозай, вялікая колькасць вітамінаў: вітамін С, групы В, таксама калій, магній, кальцый, цынк і іншыя мікраэлементы. Але ўсё-такі яны дастаткова высокакаларыйныя за кошт вялікай колькасці простых вугляводаў, там досыць 1-2 фрукта ў дзень».
Гаворачы аб традыцыйнай садавіне ў зімовы сезон, Тараско вылучыла топ-3:
Прэв’ю: pexels.com
Інтэрв'ю з алімпійскім чэмпіёнам па фехтаванні.
Прафесійна, аператыўна, па-добраму.