Гісторыкі, шэф-кухары і прадстаўнікі сельскага турызму ў маі абмяркуюць пытанне аб уключэнні ў афіцыйны спіс традыцыі падрыхтоўкі нацыянальнай стравы з цёртай бульбы, паведамляе тэлеканал «Беларусь 1».
Месяцы ў экспедыцыях па вёсачках Беларусі правялі прадстаўнікі Міністэрства культуры. Так, у сабранай ад бабуль кнізе рэцэптаў больш за 200 відаў дранікаў ад 500 носьбітаў.
Ці знойдзены той самы рэцэпт ідэальных дранікаў, які адпавядае стандарту? Ці ёсць ідэальны гатунак бульбы для «стравы» і чаму ў 19-м стагоддзі беларусы ладзілі бульбяныя бунты? «Смачнае» гастрарасследаванне можна паглядзець 1 мая ў «Галоўным эфіры» на тэлеканале «Беларусь 1».
Прэв’ю: БелТА
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.
Фіналістка праекта «Акадэмія талентаў» на АНТ — пра творчасць і жыццё.
Аляксандр Курэц – самы малады народны выбраннік у сваім сельсавеце і адзіны дэпутат сярод сваіх калег па службе.