Вы тут

Салата з мандарынамі і авакада, кошыкі з жульенам і «Каралеўскі» торт


Салата з мандарынамі і авакада


Спатрэбіцца: любое лісце салаты (рукала, айсберг), мандарыны — 3–4 шт., авакада — 1 шт., чырвоная цыбуля або цыбуля-шалот — 1 шт., крэветкі (абсмажце іх з часнаком для смаку), пармезан або любы іншы цвёрды сыр — 100 г. Запраўка: аліўкавы алей — 2 ст. л., лімонны сок — 1 ст. л., мёд — 1 ч. л., гарчыца — 0,5 ст. л., дробка солі.

Абсмажце крэветкі ў алеі з часнаком да румянай скарыначкі. Затым трэба ачысціць мандарыны і парэзаць на тонкія кольцы. Вычышчанае авакада разрэзаць на долькі, цыбулю — на тонкія кольцы. Пасля гэтага можна збіраць салату.

На прыгожае вялікае блюда выкладваем кальцом зеляніну, следам раскладваем авакада, крэветкі, цыбулю. Паліваем загадзя зробленай запраўкай і ўпрыгожваем тонкімі слайсамі пармезану.


Кошыкі з жульенам

Спатрэбіцца: цеста пластовае — 500 г, грыбы шампіньёны свежыя — 180 г, курынае філе — 140 г, цыбуля рэпчатая — 2 шт, вяршкі (20–30%) — 180 мл, мука пшанічная — 0,5 ст. л., сыр надзёрты (для абсыпкі) — 100 г, соль і перац — на смак.

Цеста моцна не размарожваць, разрэзаць яго на квадрацікі памерам прыкладна 10×10 см. З паловы квадрацікаў выразаць сярэдзінку. Скласці іх парамі, адзін без сярэдзінкі, другі цэлы. Для лепшага склейвання можна прамазаць узбітым яйкам. Паставіць у духоўку і спячы да паўгатоўнасці. Грудку адварыць і парэзаць на невялікія кавалачкі.

Парэзаць цыбулю і грыбы.

Спасіраваць цыбулю на алеі, дадаць грыбы і крышку вады. Тушыць, пакуль вада не выпарыцца. Дадаць курынае філе і змяшаць.

Абсмажыць асобна муку да крэмавага колеру і змяшаць з паловай вяршкоў, выкласці сумесь у грыбы і дадаць вяршкі, якія засталіся, пасаліць і паперчыць, давесці да кіпення. Патушыць пару хвілін і крыху астудзіць.

Сярэдзінку ў «кошыках» напоўніць жульенам. Пасыпаць дзёртым сырам.

Выпякаць пры 200 градусах 10 хвілін.


Торт «Каралеўскі»

Спатрэбіцца:

Для цеста: пшанічная мука — 160 г, яйкі — 2 шт., смятана тлустасцю 15-20% — 200 г, цукар — 180 г, ванілін — 2 г, сода — 1 ч. л., воцат 9% — 1 ст. л., соль — 0,25 ч. л., какава-парашок — 1 ст. л., мак — 1 ст. л., разынкі — 2 ст. л. 

Для крэму: смятана тлустасцю 20% — 450 г, цукровая пудра — 3 ст. л.

У глыбокай ёмістасці злучыць яйкі, крыху солі і цукар. З дапамогай міксера ўзбіць інгрэдыенты хвілін 5 да атрымання пышнай і светлай масы. Дадаць у атрыманую сумесь смятану і змяшаць інгрэдыенты да аднастайнай кансістэнцыі з дапамогай калатоўкі.

Потым дадаць прасеяную муку, ванілін і харчовую соду, гашаную воцатам. Яшчэ раз акуратна змяшаць цеста, дабіваючыся аднастайнасці.

Падзяліць цеста на тры роўныя часткі. Дадаць у адну частку какава-парашок, у другую — сухі мак, а ў трэцюю — запараныя ў кіпені разынкі. Перамяшаць кожную частку цеста да аднастайнай кансістэнцыі.

Паступова размеркаваць усе тры віды цеста на блясе, засланай пергаментнай паперай.

Выпякаць каржы ў разагрэтай да 160 градусаў духоўцы 15 хвілін. За гэты час яны павінны павялічыцца ў аб’ёме і падрумяніцца. Астудзіце іх на рашотцы да пакаёвай тэмпературы.

Тым часам прыгатуйце крэм. У глыбокай ёмістасці змяшайце смятану і цукровую пудру да аднастайнай кансістэнцыі. Не ўзбівайце крэм, інакш ён стане вадкім.

З гатовых каржэй трэба выразаць прамавугольнікі аднолькавага памеру. Абрэзкі цеста здрабніце ў крошку, яна спатрэбіцца для ўпрыгожвання гатовага торта. На плоскае блюда вылажыце корж з разынкамі, прамажце яго крэмам.

Потым вылажыце корж з какавай, прамажце крэмам. Зверху будзе корж з макам і крэм.

Астатні крэм размяркуйце па баках і версе торта. Упрыгожце выпечку крошкай з абрэзкаў каржоў.

Гатовы торт адпраўце ў халадзільнік на 1-2 гадзіны, каб ён настаяўся.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Галасаванне: зручна і без эксцэсаў

Галасаванне: зручна і без эксцэсаў

Бюлетэні па выбарах Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь ужо гатовы. 

Грамадства

Прыгажосць ствараем для сябе

Прыгажосць ствараем для сябе

Практыка комплекснага добраўпарадкавання населеных пунктаў на Гомельшчыне дае новае жыццё райцэнтрам рэгіёна. 

Палітыка

 «Якасць павінна стаць  рухавіком усіх працэсаў»

«Якасць павінна стаць рухавіком усіх працэсаў»

Зрабіўшы якасць неад’емнай часткай іміджу Беларусі як краіны, займацца ёй неабходна пастаянна і ва ўсіх напрамках.