З грыбоў
Калі ў вас грыбы невялікага памеру, то іх можна, заправіўшы соллю і спецыямі, проста запекчы на шпажках.
Калі купіць грыбы з вялікімі капялюшыкамі дыяметрам ад 10 см, іх можна нафаршыраваць сумессю памідораў з сырам і зелянінай і таксама запекчы на мангале. Насамрэч такія шапачкі грыбоў — гэта як міні-піца, і нафаршыраваць вы іх можаце чым заўгодна на свой смак: перцам, курыцай, вяндлінай і г. д.
З агародніны
Разрэзаўшы квяцістую капусту ўздоўж і заправіўшы яе часнаком і соллю на смак, трохі апырскаўшы алеем, вы можаце запекчы яе на рашотцы. Атрымаецца смачная і карысная вегетарыянская страва. Для прыхільнікаў гародніны, але без вегетарыянскіх правіл, можна прыгатаваць на шпажках брусельскую капусту, загорнутую ў бекон.
Смачнай на мангале атрымліваецца бульбачка «Вулкан». Бульбу бяром для гэтага ўжо звараную ў мундзіры. Фаршыруем яе на свой смак: сыр, вяндліна. Але можна зрабіць свой варыянт з таго, што ёсць у халадзільніку: грыбы, памідоры, курыца. Сыр вельмі пажаданы. Абгортваем бульбу беконам і гатуем на барбекю ў вертыкальным становішчы да залацістай скарыначкі бекону.
Ляпёшка з гароднінай
Асновай можа быць лаваш або аснова для піцы.
Наразаем усю гародніну, якая ёсць у асартыменце па сезоне, на кольцы аднолькавай таўшчыні. З даступнай гародніны вельмі смачнай атрымліваецца морква. Гародніну злёгку прысольваем, змазваем алеем і запякаем на рашотцы. Для тых, хто любіць вастрэй, да гатовай гародніны дадаём часнок. Выкладваем гародніну на адну частку ляпёшкі, дадаём сыр, зеляніну, любімы соус. Складаем напалову і запякаем на мангале.
З сасісак
Для аматараў ёсць варыянт прыгатаваць на мангале сасіскі з гароднінай. Яшчэ лепш для гэтага падыходзяць тоўстыя сардэлькі ці гатовыя хатнія каўбаскі. Наразаем сасіскі наўскасяк, каб у іх атрымаўся большы дыяметр, і нанізваем на шампур папераменна з гароднінай — памідоры, цукіні, можна дадаць і грыбы. Такія шашлыкі гатуюцца вельмі хутка.
Смачны атрымліваецца перац, фаршыраваны сырам, сасіскамі і запечаны ў беконе. Напаўняем палавінкі перцу мяккім сырам тыпу брынзы. Кладзём зверху на кожную палавінку сасіску. Загортваем у бекон. І запякаем. Смачна і хутка.
Шалік-жакет складаецца з палатна прамавугольнай формы і тонкага пояса.
Прамавугольнае палатно складаецца з трох сегментаў: левая полачка, хустачная вязка па цэнтры і правая полачка.
У правай полачцы вывязваюцца тры пятлі для гузікаў.
Пояс прышываецца да сярэдзіны доўгага ніжняга краю прамавугольнага палатна.
ПОЯС. Вымераць сантыметрам стан. Хустачнай вязкай звязаць прамавугольнік шырынёй 3 см і неабходнай для вас даўжыні. У поясе вывязаць пятлю для гузіка.
Зборка. Скласці шалік напалову і змясціць маркер па лініі згінання на доўгім баку (насупраць краю адтулін для гузікаў) для абазначэння сярэдзіны. Скласці напалову пояс і змясціць маркер на адной з бакоў па лініі згінання для абазначэння сярэдзіны. Прышыць маркіраваныя бакі шаліка і пояса, пачынаючы з пазначанай сярэдзіны. Прашыць каля 10 см з кожнага боку, злёгку нацягваючы пояс. Прышыць тры гузікі ўздоўж краю левай полачкі шаліка насупраць петляў на правай полачцы. Прышыць гузік да краю пояса насупраць пятлі. Схаваць канцы нітак.
А разам з імі навучанне, сацпакет і нават жыллё.
Беларусь — адзін з сусветных лідараў у галіне здабычы і глыбокай перапрацоўкі торфу.
«Мы зацікаўлены, каб да нас прыязджалі».