Вы тут

«Ноч бяссонная, глядзеў у прамым эфіры». Лукашэнка аб вяртанні з арбіты касманаўта Марыны Васілеўскай


Прэзідэнт Беларусі Аляксандр Лукашэнка сачыў у прамым эфіры за вяртаннем з Міжнароднай касмічнай станцыі беларускага касманаўта Марыны Васілеўскай і астатніх членаў экіпажа карабля «Саюз МС-24». Сваімі эмоцыямі і перажываннямі наконт гэтага кіраўнік дзяржавы падзяліўся з журналістамі, перадае БелТА.


«Эмоцыі самыя цяжкія. Таму што ноч бяссонная. Я глядзеў у прамым эфіры адстыкоўку апарата, які спускаецца», — сказаў Прэзідэнт.

На пытанне журналісткі, ці перажываў ён, Аляксандр Лукашэнка адказаў так: «Калі твае дзеці будуць у космасе, зразумееш, што такое грамадзянка Беларусі, грамадзянін Беларусі ў космасе. Вядома, мая адказнасць у тым, што, крый бо што здарылася — гэта уся віна на табе. Таму я, вядома, рады, што ўсё нармальна здарылася. Перагледзеў некалькі разоў гэтыя кадры. Я вельмі задаволены, што ўсё скончылася. І сам сабе падумаў: ну больш у гэтую гульню я гуляць не буду».

Як паведамлялася раней, Прэзідэнт павіншаваў экіпаж карабля «Саюз МС-24» з паспяховай пасадкай. Кіраўнік дзяржавы запрасіў увесь экіпаж карабля і людзей, якія ажыццяўлялі падрыхтоўку да палёту, у госці ў Беларусь.

Фота: БелТА

Выбар рэдакцыі

Адукацыя

Наталля Карчэўская: Культуры патрэбны прыток новых людзей

Наталля Карчэўская: Культуры патрэбны прыток новых людзей

Рэктар БДУКМ — пра падрыхтоўку прафесійных кадраў для ўстаноў культуры.

Грамадства

Батанічны сад — месца, напоўненае спакоем і прыгажосцю

Батанічны сад — месца, напоўненае спакоем і прыгажосцю

Прагуляліся па квітнеючым Цэнтральным батанічным садзе: расказваем аб уражаннях

Грамадства

Ці забяспечваецца ахова грамадскага парадку на Мінскім моры?

Ці забяспечваецца ахова грамадскага парадку на Мінскім моры?

Пра гэта даведаліся карэспандэнты «Звязды».

Гандаль

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Кандытарскія вырабы — брэнд беларускай харчовай прамысловасці

Напярэдадні Міжнароднага сімпозіума кандытараў эксперты расказалі аб планах і перспектывах кандытарскай галіны.