Горад Турфан Сіньцзян-Уйгурскага аўтаномнага раёна (Паўночна-Заходні Кітай) стаў найбуйнейшым цэнтрам вінаградарства Кітая дзякуючы свайму ўнікальнаму геаграфічнаму становішчу, доўгай гісторыі вырошчвання і багатай разнастайнасці сартоў вінаграда, перадае «Жэньмінь жыбаа» анлайн».
Гісторыя вінаградарства ў Турфане налічвае 2300 гадоў. Гэты найбуйнейшы рэгіён Кітая па вырошчванні вінаграду вырабляе тры віды прадукцыі з нацыянальнымі геаграфічнымі ўказаннямі, а менавіта вінаград, разынкі і вінаграднае віно.
Улетку для Турфана характэрны высокія тэмпературы, працяглы светлавы дзень і вялікія перапады паміж начнымі і дзённымі тэмпературамі, што стварае ідэальныя ўмовы для вырошчвання вінаграда. Акрамя таго, адталая вада з гор Цянь-Шань, якая выкарыстоўваецца мясцовымі фермерамі для паліву, паляпшае якасць і смак пладоў. Каля дзясятай часткі ўсяго сталовага вінаграда ў Кітаі паходзіць з Турфана. На гэтай цудоўнай зямлі культывуюцца больш за 550 цудоўных сартоў вінаграда.
Па даных Цэнтра садзейнічання развіццю вінаградарства горада Турфан, Кітай займае трэцяе месца ў свеце па аб’ёме вытворчасці разынак, пры гэтым больш за 90 працэнтаў вытворчасці разынак у краіне прыпадае менавіта на Турфан. Тут разынкі цалкам высушваецца натуральным шляхам, што дазваляе захаваць цукар і пажыўныя рэчывы вінаграда, надаючы сушаным ягадам унікальны густ і тэкстуру.
У апошнія гады Турфан працуе над падаўжэннем ланцужка вытворчасці. Быў распрацаваны шэраг прадуктаў глыбокай перапрацоўкі, такіх як віно, вінаградны сок і алей з вінаградных костачак. Развіццё вінаградарства стымулявала ажыўленне турызму. Мноства турыстаў прыязджаюць сюды, каб палюбавацца славутасцямі, збіраць вінаград, прадэгуставаць мясцовую кухню, а таксама пазнаёміцца з традыцыямі і звычаямі Турфана.
Для Блізнятаў падзеі на гэтым тыдні складуцца на іх карысць.
Эксперты адказалі на распаўсюджаныя пытанні аб зменах у пенсіённым забеспячэнні.
Шматмільярдны бізнес ні перад чым не спыняецца, у тым ліку не шкадуе здароўя людзей.