Спецыялісты Іспанскай федэрацыі харчавання распавялі пра шкоду сухафруктаў для арганізма чалавека. Пра гэта паведамляе ria.ru [1].
Па словах экспертаў, разынкі, як і свежы вінаград, маюць карысныя ўласцівасці, аднак пры сушцы пажыўныя рэчывы фрукта становяцца больш канцэнтраванымі.
Навукоўцы падкрэсліваюць, што роўная колькасць сухафрукта і свежага вінаграда значна адрозніваецца па каларыйнасці не на карысць першага.
Эксперты рэкамендуюць цалкам не замяняць свежую ягаду разынкамі.
Спасылкі
[1] http://ria.ru
[2] https://zviazda.by/be/tags/razynki
[3] https://zviazda.by/be/tags/suhafrukty
[4] https://zviazda.by/be/tags/vinagrad-1