Урач-гастраэнтэролаг Наталля Марчанка распавяла тэлеканалу «Звезда», чаму хурма «каварная», і чым яна небяспечная для людзей з хранічнымі захворваннямі, піша [1] РИА Новости.
У першую чаргу, спецыяліст адзначыла, што тым, хто пакутуе ад цукровага дыябету і атлусцення, лепш пазбягаць ужыванне гэтага фрукта, так як ён багаты вугляводамі.
Акрамя таго, яна заклікала не ёсць хурму тым, у каго маюцца паразы стрававода і страўніка.
«Хурма з-за свайго звязальнага эфекту можа даваць болевыя адчуванні людзям з хранічнымі захворваннямі. Можа даваць і пякотку, і адрыжку», — патлумачыла ўрач.
Людзям, якія пакутуюць ад гастрыту, гастраэнтэролаг раіць ёсць фрукт без скуркі.
Разам з тым Марчанка рэкамендавала купляць найбольш саспелыя плады, каб яны не «вязалі».
Спасылкі
[1] https://ria.ru/20210416/frukt-1728525330.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/hurma
[3] https://zviazda.by/be/tags/urach
[4] https://zviazda.by/be/tags/gastraenterolag
[5] https://zviazda.by/be/tags/sadavina