Дыетолаг і эндакрынолаг Ульяна Румянцава распавяла, якія прадукты неабходна дадаць рацыён ў летні перыяд, перадае [1] РИА Новости.
«Персікі абагачаны жалезам, меддзю, магніем і каліем. У іх таксама ўтрымоўваецца шмат каратыну і пектінаў. Усё гэта станоўча адбіваецца на страваванні, імунітэце і стане скуры. У сваю чаргу, у абрыкосах, апроч усяго іншага, змяшчаецца шмат антыаксідантаў ... Яблык — не толькі смачны фрукт, але і вельмі карысны з-за высокага ўтрымання вітаміна С і іншых антыаксідантаў», — заявіла спецыяліст.
Румянцава таксама звярнула ўвагу, што летам неабходна ёсць больш гародніны, якія змяшчаюць карысныя мікраэлементы.
Яна выдзеліла шынкі, у якіх ёсць неабходныя чалавечаму арганізму магній і калій, а таксама баклажаны, якія дазваляюць знізіць рызыку ўзнікнення атэрасклерозу.
Эксперт не абыйшла ўвагай і моркву, багатую элементамі, якія дазваляюць палепшыць стан скуры і сардэчна-сасудзістай сістэмы.
Прэв’ю — pixabay.com
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20210618/leto-1737592025.html