«Сёмга — гэта не толькі ёд, вітаміны D і групы B, але і, перш за ўсё, карысныя Амега-3 тлустыя кіслоты. Апошніх у гэтай рыбе вельмі шмат. Прычым яны лёгка засвойваюцца і пераварваюцца нават пры познім прыёме ежы. Найбольшую карысць сёмга прыносіць жаночаму арганізму», — заявіла [1] РИА Новости дыетолаг Вольга Чунтонава.
Сёмга — адна з самых карысных рыб сямейства ласасёвых, рэкамендуемых урачамі і дыетолагамі для лячэння і прафілактыкі шматлікіх захворванняў. Яна багатая жыццёва важнымі мікраэлементамі — каліем (420 міліграмаў на 100 грамаў), фосфарам (210 міліграмаў), а таксама натрыем, кальцыем і жалезам. У 100 грамах прадукта ўтрымліваецца 150 кілакалорый. Пры гэтым каларыйнасць можа мяняцца ў залежнасці ад спосабу падрыхтоўкі. Напрыклад, смажаная сёмга каларыйнасць варанай амаль на 100 кілакалорый.
Яна дадала, што рыба станоўча ўплывае і на працу сардэчна-сасудзістай сістэмы. Дзякуючы сёмгі паляпшаецца кровазварот, сэрца насычаецца патрэбнымі мікраэлементамі і стабільна працуе.
Сёмга карысная не толькі дарослым, але і дзецям. Арганізму неабходна вялікая колькасць кальцыя для костак, калія — для фарміравання нервовай сістэмы, фосфару — для зубоў і пазногцяў, вітаміна А — для моцнага імунітэту.
Ікра сёмгі больш каларыйная ў параўнанні з мясам: у ёй змяшчаецца 199 кілакалорый. Дзякуючы падвышанага ўтрымання бялкоў і кіслот у арганізме чалавека паніжаецца ўзровень халестэрыну, што, у сваю чаргу, станоўча ўплывае на кроў.
Прэв’ю: pixabay.com
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20210914/semga-1749915130.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/volga-chuntonava
[3] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue
[4] https://zviazda.by/be/tags/syomga