Узнікненне пякоткі адбываецца з-за патраплення змесціва страўніка з кіслатой у стрававод. Пра прычыны і магчымых хваробах, аб якіх сведчыць пякотка, у інтэрв’ю радыё Sputnik распавяла гастраэнтэролаг Ірына Беражная, інфармуе [1] РИА Новости.
Па словах эксперта, пякотка не заўсёды з’яўляецца следствам захворвання — яна можа з’яўляцца з-за пераядання, рэзкіх рухаў і вялікай фізічнай нагрузкі. Аднак у некаторых выпадках яна можа ўзнікаць з-за непераноснасці некаторых прадуктаў, алергічнай рэакцыі.
Пры аднаразовым з’яўленні пякоткі варта прааналізаваць штодзённы рацыён, пры шматразовым — звярнуцца да спецыяліста.
«Гэта можа быць параза страўніка, дванаццаціперснай кішкі, падстраўнікавай залозы, развіццё панкрэатыту», — адзначыла яна.
Беражная заключыла, што самастойны прыём лекаў ад пякоткі дапусцім толькі пры яе аднаразовым узнікненні.
Прэв’ю: pixabay.com
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20211013/izzhoga-1754342376.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/iryna-berazhnaya
[3] https://zviazda.by/be/tags/pyakotka
[4] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue