Дыетолаг-эндакрынолаг Анастасія Тараско ў гутарцы [1] з РИА Новости пералічыла найбольш карысную зімовую садавіну.
«Будзем лічыць за іх тыя, якія ўтрымліваюць мала калорый, вялікую колькасць клятчаткі і багатыя на разнастайныя вітаміны і мікраэлементы. І ўсім гэтым патрабаванням адказваюць ягады. Таму любыя мясцовыя і прывазныя ягады я рэкамендую ўжываць на рэгулярнай аснове: абляпіха, чарніца, журавіны, брусніца, маліна, агрэст і гэтак далей. З пераважных метадаў нарыхтоўкі — замарозка або зберагалае высушванне», — сказала Тараска.
«Уся садавіна валодае прыкладна аднолькавым складам, — працягнула спецыяліст. — Вугляводы прадстаўлены глюкозай, фруктозай, вялікая колькасць вітамінаў: вітамін С, групы В, таксама калій, магній, кальцый, цынк і іншыя мікраэлементы. Але ўсё-такі яны дастаткова высокакаларыйныя за кошт вялікай колькасці простых вугляводаў, там досыць 1-2 фрукта ў дзень».
Гаворачы аб традыцыйнай садавіне ў зімовы сезон, Тараско вылучыла топ-3:
Прэв’ю: pexels.com
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20220128/frukty-1769863637.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue
[3] https://zviazda.by/be/tags/harchavanne
[4] https://zviazda.by/be/tags/granat
[5] https://zviazda.by/be/tags/abrykos