Урач-неўролаг, прафесар Дзер’я Улудюз распавяла, як рацыён чалавека ўплывае на стан яго памяці, інфармуе [1] РИА Новости.
Паводле слоў спецыяліста, людзям, якія пакутуюць забыўлівасцю, варта адмовіцца ад фастфуду, паколькі такая ежа падвяргае небяспецы не толькі сэрца, але і сасуды галаўнога мозгу.
«Наш мозг паглынае 30% калорый, якія арганізм атрымлівае з ежай. На самай справе ўсё, чым вы харчуецеся, напрамую ўплывае на функцыі вашага мозгу і памяці».
На функцыі мозгу негатыўна ўплывае раслінны алей, які ўтрымліваюць амега-6 тоўстыя кіслоты. Таксама варта адмовіцца ад ужывання энергетычных напояў, якія павышаюць верагоднасць развіцця хваробы Альцгеймера. Мяркуецца, што павышаны ўзровень інсуліну выклікае забыўлівасць.
Шкодныя для памяці белы хлеб, макароны, бульба, рыс і іншыя прадукты з высокім глікемічным індэксам, так як яны рэзка павышаюць узровень цукру ў крыві. Той жа негатыўны эфект аказваюць і прадукты са штучнымі падсалодвальнікамі.
Злоўжыванне смажанай ежай пагаршае стан рэзерваў памяці і выклікае забыўлівасць, а гэта пазней можа перарасці ў Альцгеймер. Частае ўжыванне алкаголю таксама негатыўна ўплывае на функцыі мозгу.
Акрамя таго, памяць і здароўе ў цэлым сур’ёзна пагаршаюць прадукты, якія змяшчаюць трансжыры -ненасычаныя тоўстыя кіслоты. Яны ўтрымліваюцца ў маргарыне, пірожных, сліўках, шакаладных батончыках, бульбяных чыпсах і іншых прадуктах. Трансжыры істотна падаўжаюць тэрмін іх захоўвання, але аказваюць дрэнны ўплыў на стан здароўя.
Прэв’ю: pixabay.com
Спасылкі
[1] http://rsport.ria.ru/20220701/pamyat-1799576659.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/harchavanne
[3] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue
[4] https://zviazda.by/be/tags/pamyac-0