У гарадскім павеце Уішань правінцыі Фуцзянь (Усходні Кітай), які некалі быў адпраўной кропкай Вялікага чайнай шляху, ужо больш за 400 гадоў вырабляюць чырвоны чай, перадае "Жэньмінь жыбаа" анлайн". [3]
У апошнія гады мясцовыя чаяводы ўносяць пастаянныя інавацыі ў традыцыйную тэхналогію чайнай вытворчасці, прыкладам чаму можа служыць сусветна вядомы чай гатунку "Цзіньцзюньмэй", або "Залатыя бровы". Ён вырабляецца з верхавін маладых пабегаў дзікарослага чайнага куста з дробным лісцем. Тонкія, доўгія і падобныя на бровы чайныя лісты даюць празрыстую заварку залацістага колеру з тонкім водарам і свежым саладкаватым смакам.
Спасылкі
[1] https://zviazda.by/be/u-svece
[2] https://zviazda.by/be/vestki-z-kitaya-0
[3] http://russian.people.com.cn/
[4] https://zviazda.by/be/vestki-z-kitaya
[5] https://zviazda.by/be/tags/chay