Спецыяліст грамадскай аховы здароўя і харчавання Вялікабрытаніі Марыя Кардакова распавяла радыё «Гаварыць Масква», чым неабходна харчавацца мужчынам пасля 40 гадоў, паведамляе [1] РИА Новости.
Паводле слоў дыетолага, складанне меню напрамую залежыць ад ладу жыцця. Разам з тым у штодзённым рацыёне абавязкова павінны прысутнічаць садавіна і гародніна.
«Часта менавіта гэтая катэгорыя мужчын пагардліва ставіцца да гародніны ў сваім рацыёне. Рэкамендацыі нам кажуць, што рызыкі сардэчна-сасудзiстых захворванняў можна значна знізіць, уключаючы ў рацыён пяць порцый гародніны і садавіны ў дзень», — патлумачыла Кардакова.
Яна дадала, што для арганізма таксама будуць карысныя ягады і грэчка. Уключэнне садавіны, гародніны і ягад асабліва зручна летам дзякуючы сезоннасці.
Прэв’ю: pixabay.com
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20210724/pitanie-1742712058.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/maryya-kardakova
[3] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue
[4] https://zviazda.by/be/tags/garodnina
[5] https://zviazda.by/be/tags/ezha