Ківі — выдатны сродак для прафілактыкі сардэчна-сасудзістых і анкалагічных захворванняў, заявіла [1] РИА Новости нутрыцыёлаг Ганна Дробышава.
Паводле яе слоў, самая карысная ўласцівасць гэтага фрукта — спальванне тлушчаў, якія блакуюць артэрыі.
«Для людзей з парушэннямі ліпіднага абмену ківі неабходны. Гэты фрукт багаты вітамінам С, фалійнай кіслатой і вітамінам В6, таму яго трэба ёсць для прафілактыкі авітамінозу. Таксама ківі стымулюе выпрацоўку калагена і папярэджвае заўчаснае пасівенне валасоў. Яго смела можна назваць прадуктам маладосці і прыгажосці», — паведаміла суразмоўца агенцтва.
Яна дадала, што ківі прадстаўляе асаблівую каштоўнасць для цяжарных жанчын. Змяшчае калій, які патрэбен для нармальнай працы сэрца маці і дзіця, дапамагае засвойвацца жалезу, памяншае верагоднасць запору.
Аднак прадукт варта выключыць з рацыёну тым, у каго ёсць з захворвання страўніка ў вострай стадыі, алергія на цытрусавыя, а таксама людзям, схільным да дыярэі.
Спасылкі
[1] https://rsport.ria.ru/20211202/kivi-1761736972.html
[2] https://zviazda.by/be/tags/ganna-drobyshava
[3] https://zviazda.by/be/tags/zdaroue
[4] https://zviazda.by/be/tags/kivi