Белы хлеб і салодкія прадукты з’яўляюцца аднымі з горшых прадуктаў для сняданку.
«Такі сняданак вельмі хутка ўзніме ўзровень цукру ў крыві, хоць праз некалькі гадзін ён выкліча рэзкі спад энергіі, што прывядзе да некантралюемага жадання нешта з’есці», — зазначыў ён.
Па словах урача, падобныя прадукты таксама не ўтрымоўваюць неабходных пажыўных рэчываў.
Акрамя таго, Аляксандр Олмас параіў не дадаваць у ранішнюю каву рафінаваны цукар і іншыя шкодныя дабаўкі. Па словах эксперта, на сняданак лепш з’есці суцэльную садавіну, чым выпіць выціснуты з іх сок.
«Нават натуральны сок гарантуе скачок глюкозы. Абалоніна, якая змяшчаецца ў садавіне, спрыяе больш паступоваму паступленню ў кроў прыродных цукроў», — распавёў медык.