Як папярэдзіў Мантэйра, ультраапрацаваныя прадукты ўтрымліваюць мала карысных рэчываў, а вытворцы для заахвочвання спажыўцоў выкарыстоўваюць розныя шкодныя дабаўкі, каб зрабіць іх ядомымі і прыемнымі на смак. У складзе такіх прадуктаў у вялікай колькасці прысутнічаюць соль, цукар і няякасныя тлушчы.
У якасці прыкладу спецыяліст прывёў прамысловыя кандытарскія вырабы, піцу, гамбургеры, марожанае, сухія сняданкі, рыбныя палачкі, чыпсы, лапшу хуткага прыгатавання, цукеркі, джэмы, энергетычныя батончыкі і салодкія газаваныя напіткі. У заключэнне Мантэйра заявіў, што ў будучыні арганізм наўрад ці адаптуецца да падобных прадуктаў, таму іх лепш выключыць з рацыёну.
Раней дыетолаг Нурыя Дыянава параіла не адмаўляцца рэзка ад кавы. У адваротным выпадку, паводле яе слоў, узнікне сіндром адмены, які праяўляецца дрымотнасцю і шэрагам іншых непрыемных сімптомаў.