Якія мэты будзе пераследаваць новая структура, журналістам на 4-м Міжнародным сімпозіўме кандытараў FOOD PROM CONFECTIONERY растлумачыў старшыня канцэрна «Белдзяржхарчпрам» Алег Жыдкоў, паведамляе БелТА..
У сакавіку дэлегацыя прадстаўнікоў канцэрна «Белдзяржхарчпрам» на чале са старшынёй Алегам Жыдковым вывучала ў Маскве вопыт расійскіх кандытарскіх прадпрыемстваў па стварэнні холдынгу «Аб’яднаныя кандытары» — найбуйнейшага кандытарскага ў Расіі, які аб’ядноўвае 16 заводаў па ўсёй федэрацыі, якія выпускаюць больш за 3,5 тыс.найменняў прысмакаў. Ён уваходзіць у топ — 20 сусветных прадаўцоў кандытарскіх вырабаў, пералік якіх фармуюць шакалад, цукеркі, карамель, мармелад, зефір, пасціла, вафлі, пернікі, касач.
«Мы ўважліва вывучылі вопыт расійскіх калег па фарміраванні аб’яднаных арганізацый кандытарскага профілю, паколькі яны прайшлі досыць доўгі шлях, — заўважыў кіраўнік канцэрна харчовай прамысловасці. — Мы выразна разумеем, што сёння без фарміравання ўзбуйненых структур немагчыма вытрымліваць высокую канкурэнцыю на рынку — не толькі беларускім, замежных перш за ўсё».
Было падкрэслена, што кожнае беларускае кандытарскае прадпрыемства на дадзены момант мае сваю спецыфіку, профіль і асартымент выпускаемай прадукцыі, моцныя бакі і асаблівыя кампетэнцыі ў вузкіх напрамках, таму іх зліццё, як лічыць Алег Жыдкоў, дасць сінэргетычны эфект і дазволіць у будучыні істотна нарасціць дынаміку развіцця як па росце аб’ёмаў вытворчасці, так і ў цэлым па павышэнні эканамічных паказчыкаў эфектыўнасці работы фабрык.