Беларускія кампаніі рэгулярна радуюць спажыўцоў навінкамі. А такія весці ад кандытараў заўсёды выклікаюць асаблівыя чаканні. У гэты раз беларусы могуць паспрабаваць любімы класічны шакалад, але з даданнем пячэння, а яшчэ летні дэсерт з дубайскімі ноткамі. Але аб усіх салодкіх навінах па парадку, паведамляе Точка.
Новая «Аленка»
«Камунарка» пашырае лінейку смакаў класічнай шакаладкі «Любімая Аленка».
Крыху раней на прылаўках з’явіліся пліткі з смажаным дробненым арахісам.
Цяпер можна шукаць яшчэ адну навінку — малочны шакалад з пячэннем. Вытворцы абяцаюць салодкія сметанковыя ноткі і хрумсткія кавалачкі.
Марозіва «Дубай»
У гэты ж час «Брэмар» выпусціў марозіва «Дубай». Назва кажа сама за сябе, але, мяркуючы па першых водгуках, навінка ў выглядзе эскімо вельмі падобная на іншае марозіва вытворцы з фісташкавага густам.
Праўда, у «Дубаі» заяўлена яшчэ хрумсткай цеста катаіфі. Але вось ёсць нюанс па яшчэ аднаму інгрэдыенту: глазуру у эскімо фісташкавага і па смаку, і па колеры. Пад публікацыяй з аглядам ад «Гадкага Какабая» людзі задаюцца пытаннем: «А дзе шакалад? Без яго не можа называцца „дубайскім шакаладам“».
Вытворца, мабыць, прадугледзеў гэты момант, бо тое марозіва называецца проста — «Дубай». Пра шакалад ні слова. Але вось асацыяцыі то ў спажыўцоў усё роўна ёсць. А праз гэта і «чаканне/рэальнасць» могуць не супасці.
Адзначым, што іншыя каментатары з радасцю ўспрынялі навіну. Былі і тыя, хто лічыць, што з Дубаем пара «завязваць» і трэба ствараць свае прысмакі, пра якія будзе казаць увесь свет.