«Няма такога правіла, што трэба выключыць усе жоўтыя і чырвоныя прадукты з рацыёну, што нельга есьці зялёныя прадукты з чырвонымі. Лепшай дыетай для пацыентаў з паталогіяй шчытападобнай залозы лічыцца міжземнаморская. Яна адзіная таксама ўваходзіць у рэкамендацыі па сардэчна-сасудзістых захворваннях», - растлумачыў Пырыкаў.
Урач параіў абавязкова ўключыць у рацыён прадукты, у складзе якіх у вялікай колькасці змяшчаюцца ёд, селен і бялок. У якасці прыкладу ён прывёў курыныя яйкі, марскую рыбу, арэхі, малако і прадукты з яго. Акрамя таго, важна рэгулярна есці шмат гародніны і зеляніны, заключыў урач.
Раней дыетолаг Яўген Арзамасцаў расказаў аб прычынах павольнага пахудання. Паводле яго слоў, на гэты працэс негатыўна ўплываюць хваробы шчытападобнай залозы. Частай прычынай таго, што пахуданне не дае выніку або праходзіць вельмі марудна, з'яўляецца няправільны рэжым прыёмаў ежы і стрэс, папярэдзіў урач-дыетолаг.
Ён указаў, што для пахудання важна не толькі прытрымлівацца збалансаванага рацыёну і не ўпадаць у крайнасці ў выглядзе моцнага ўразання каларыйнасці, але і сачыць за рэжымам прыёмаў ежы. Паводле яго слоў, пропуск сняданку або харчаванне раз на дзень небяспечныя тым, што іншыя прыёмы ежы становяцца занадта вялікімі. Гэта, у сваю чаргу, негатыўна адбіваецца на метабалічных працэсах і павялічвае нагрузку на ЖКТ. "Паўнавартасны сняданак, абед і вячэра дапамогуць сістэматызаваць усё дзённае харчаванне", – удакладніў дыетолаг.
Запаволіць працэс пахудання могуць і гарманальныя парушэнні або збоі ў рабоце шчытападобнай залозы, дадаў Арзамасцаў. З-за гэтых праблем са здароўем чалавек адчувае пастаянную слабасць і мацней звычайнага хоча есці, растлумачыў ён.