Дыетолаг Марта Марсэ заявіла, што жанчынам пасля 40 гадоў неабходна ўключыць у рацыён некалькі прадуктаў.
Марсэ параіла пасля 40 гадоў рэгулярна ўключаць у рацыён аліўкавы алей, паколькі ў ім змяшчаюцца амега-9 тлустыя кіслоты. Гэтае рэчыва дапамагае стабілізаваць узровень інсуліну ў крыві, падтрымаць здароўе сардэчна-сасудзістай сістэмы і ўмацаваць нервовую сістэму.
Акрамя таго, па словах доктара, жанчынам гэтага ўзросту варта часцей есці брокалі і каляровую капусту, якія станоўча ўплываюць на работу печані і стрававальнай сістэмы, а таксама прадухіляюць страту шчыльнасці касцей. Таксама ў штодзённым меню павінны прысутнічаць багатыя антыаксідантамі чарніцы, маліна і ажына.
У заключэнне Марсэ парэкамендавала дадаваць у стравы насенне лёну і тахіні — пасту са здробненага насення кунжуту.
Раней дыетолаг Белен Фантан Кальва заявіла, што няправільнае харчаванне негатыўна адбіваецца на здароўе жанчын. Напрыклад, у іх пры недастатковай вазе назіраюцца праблемы з менструальным цыклам, папярэдзіла ўрач.