Вы тут

Што цікавага паглядзець па тэлебачанні на наступным тыдні


Што: «Прыгоды прынца Фларызеля»

Дзе і калі: МІР, 23 верасня ў 10.40 і 23.55

Трохсерыйны прыгодніцка-іранічны дэтэктыў, зняты паводле твораў Р. Л. Стывенсана (так-так, аўтара знакамітага «Вострава скарбаў»), выйшаў на экраны ў 1981 годзе. Майстэрства рэжысёра Яўгена Татарскага і бліскучага акцёрскага ансамбля — Алег Даль, Данатас Баніёніс, Ігар Дзмітрыеў і многія іншыя — ператварылі пародыю на аванцюрны жанр у самастойны мастацкі твор.

Кіраўнік невялічкай дзяржавы Бакардзіі прынц Фларызель нудзіцца настолькі, што выпраўляецца ў падарожжа з мэтай развеяцца. Аднойчы ён выратоўвае маладога мастака, які збіраўся скончыць жыццё самагубствам, і дзякуючы гэтаму даведваецца пра загадкавы «Клуб самазабойцаў», якім кіруе нейкі Старшыня...


Што: «На нажах»

Дзе і калі: «Беларусь 2», шточацвер у 13.05 і 20.55

Гэты праект — умоўна кажучы, яшчэ адна бульбіна ў вялізны чыгун кулінарных праграм. Праўда, дзеля разнастайнасці стваральнікі расійскага рэаліці-шоу выйшлі з утульнай кухні-студыі і накіраваліся напрасткі ў глыбінку — па стратных кафэ і рэстаранах правінцыйных гарадоў.

Экзамен на прафпрыдатнасць мясцовыя работнікі грамадскага харчавання здаюць не каму-небудзь, а кулінарнаму гуру — вядомаму рэстаратару, шэф-повару з 20-гадовым стажам Канстанціну Іўлеву. Яго ж задача — выправіць халатнасць, нядбайнасць і неадукаванасць персаналу і за месяц з дапамогай шокавай тэрапіі, цяжкай рукі і памкнення да дасканаласці ператварыць стратныя рэстараны ў прыстойныя і папулярныя месцы. Хто з рэстаратараў рызыкне прыняць жорсткія правілы гульні шэф-майстра і чым гэта ўсё скончыцца?


Што: «Харчовая фабрыка»

Дзе і калі: Dіscovery Channel, штодня па буднях у 9.30, 15.00, 21.00 і 6.20

Вы ўпэўнены, што кансервы фабрычнай вытворчасці шкодныя, а крупы або ёгурты — карысныя? Канадскія тэлевізійнікі дазволілі сабе засумнявацца ў быццам бы відавочных рэчах і знялі маштабны дакументальны серыял «Харчовая фабрыка», які вось ужо 6 сезонаў з поспехам ідзе ў розных краінах свету.

Вядучыя ў кампаніі ўсюдыісных тэлекамер заглядваюць на вытворчыя лініі буйных харчовых камбінатаў і высвятляюць, з чаго і як насамрэч робяцца салодкія пончыкі і морква па-карэйску, канцэнтраты з агародніны для супоў і глазураваны пламбір, замарожаная піца і лакрычныя цукеркі, гарчычны соус, кашэрная соль і яшчэ тысячы прадуктаў, якія мы з'ядаем, не задумваючыся над падрабязнасцямі іх «біяграфіі». Паралельна з экскурсіяй аўтары фільмаў расказваюць цікавыя факты пра той ці іншы прадукт. Напрыклад, ці ведалі вы, што ЗША лічацца найбуйнейшым у свеце спажыўцом цукерак? Паводле статыстыкі апошніх гадоў, на кожнага жыхара гэтай краіны прыпадае ад 10 да 12 кіло цукерак у год!

Загаловак у газеце: Паехалі!

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.