Вы тут

Дырэктар прадпрыемства «Чырвоны харчавiк»: Навошта ўсё ўскладняць?


Сёння ў краiне працуюць дыялогавыя пляцоўкi, прадстаўнiкi рэальнага сектара эканомiкi дзеляцца сваiмi заўвагамi наконт унясення паправак у заканадаўства. Сваё меркаванне выказаў i Сяргей Анюхоўскi, дырэктар прадпрыемства «Чырвоны харчавiк», член Савета Рэспублiкi Нацыянальнага сходу Рэспублiкi Беларусь:


— Любое прадпрыемства павiнна развiвацца, мадэрнiзавацца. «Чырвоны харчавiк» не выключэнне. Сёння мы задзейнiчаны ў iнавацыйнай праграме развiцця Рэспублiкi Беларусь, ажыццяўляем мармеладную вытворчасць у Слаўгарадзе. Праект iмпартазамяшчальны, слаўгарадская лiнiя будзе вырабляць, умоўна кажучы, 3500 тысяч тон кандытарскiх вырабаў — плюс 30 % да таго, што сёння стварае «Чырвоны харчавiк». Гэта модульная лiнiя значылася ў праекце прадпрыемства яшчэ ў 2014 годзе, калi я толькi прыйшоў туды кiраўнiком.

Я разумеў, што рабiць яе ў Бабруйску — азначае ўлазiць у камерцыйныя крэдыты, а гэта вялiкiя рызыкi. Мы пайшлi па больш адказным шляху, але ўсё робiм максiмальна асцярожна. Трэцi год рэалiзуем праект, i хацелася б паскорыцца з уводам, але разумею, што лепш не зрабiць лiшнi крок, чым потым панесцi адказнасць.

Права на рызыку i памылку ў нас няма. У заканадаўстве адназначна павiнны адбыцца перамены. Бо там ёсць моманты, якiя ўсё ўскладняюць i перашкаджаюць справе. Просты прыклад. Ва ўмовах пандэмii хацелi адкрыць iнтэрнэт-краму. Па вялiкiм рахунку, што можа быць прасцей? Чалавек нешта заказаў, разлiчыўся анлайн, забраў тавар. Калi такая крама належыць замежнаму ўласнiку, то так яно i ёсць. А вось ад беларускага прадаўца Мiнiстэрства антыманапольнага рэгулявання патрабуе яшчэ i работнiка, якi павiнен разлiчыць пакупнiка, тэрмiнала, якiм спажывец можа скарыстацца, а гэта ўсё — нiчым не апраўданыя затраты. Наогул, навошта ўсё ўскладняць там, дзе можна зрабiць прасцей?

Запiсала Нэлi ЗIГУЛЯ

Выбар рэдакцыі

Грамадства

«Тут быў...» Што пісалі пяцьсот гадоў таму на сценах і камянях

«Тут быў...» Што пісалі пяцьсот гадоў таму на сценах і камянях

Іна Калечыц — першы і пакуль адзіны спецыяліст у Беларусі, які займаецца эпіграфікай.

Культура

Яго псеўданім быў нават запісаны ў пашпарце. Некалькі гісторый пра творы вядомага сатырыка Кандрата Крапіву

Яго псеўданім быў нават запісаны ў пашпарце. Некалькі гісторый пра творы вядомага сатырыка Кандрата Крапіву

«Хто сустрэўся быў са мною, Дакрануўся раз ці два, Дык той ведае ўжо, хто я:

Грамадства

Які хлеб любяць у Беларусі?

Які хлеб любяць у Беларусі?

У савецкія часы гандаль прапаноўваў пакупніку абмежаваны асартымент хлебабулачных вырабаў. У 1980-я нават у буйных крамах было ўсяго 3-4 найменні хлеба.