Вы тут

Гастраэнтэролаг папярэдзіла пра небяспеку хурмы


Урач-гастраэнтэролаг Наталля Марчанка распавяла тэлеканалу «Звезда», чаму хурма «каварная», і чым яна небяспечная для людзей з хранічнымі захворваннямі, піша РИА Новости.


pixabay.com

У першую чаргу, спецыяліст адзначыла, што тым, хто пакутуе ад цукровага дыябету і атлусцення, лепш пазбягаць ужыванне гэтага фрукта, так як ён багаты вугляводамі.

Акрамя таго, яна заклікала не ёсць хурму тым, у каго маюцца паразы стрававода і страўніка.

«Хурма з-за свайго звязальнага эфекту можа даваць болевыя адчуванні людзям з хранічнымі захворваннямі. Можа даваць і пякотку, і адрыжку», — патлумачыла ўрач.

Людзям, якія пакутуюць ад гастрыту, гастраэнтэролаг раіць ёсць фрукт без скуркі.

Разам з тым Марчанка рэкамендавала купляць найбольш саспелыя плады, каб яны не «вязалі».

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Пар­ты­зан­скі след у Бе­ла­рус­кай на­сту­паль­най апе­ра­цыі «Баг­ра­ці­ён»

Ба­я­вое ўза­е­ма­дзе­ян­не най­вы­шэй­ша­га ўзроў­ню.

Грамадства

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

Якой павінна быць ежа для дзяцей: смачнай ці карыснай?

«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.