Працу з маладымі кадрамі трэба пачынаць яшчэ на стадыі выбару прафесіі, адзначыў кіраўнік Адміністрацыі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь Ігар Сергеенка на пасяджэнні Мінскага аблвыканкама, галоўнай тэмай якога стаў рынак працы ў цэнтральным рэгіёне, паведамляе БелТА.
Па стане на 1 лістапада ў Мінскай вобласці на ўліку па беспрацоўі знаходзіліся 363 чалавекі. А вакансій было 19,4 тыс., г. зн. на аднаго беспрацоўнага ўмоўна прыходзілася 53,5 вакансій.
На 12% больш жыхароў вобласці ў параўнанні з мінулым студзенем-вераснем звярнуліся ў органы занятасці па садзейнічанні ў працаўладкаванні. Разам з тым колькасць беспрацоўных зменшылася амаль на трэць.
За дзевяць месяцаў у буйныя і сярэднія арганізацыі вобласці на працу ўзялі 82 тыс. чалавек. У параўнанні з мінулым годам гэта на 341 чалавека больш.
«Сітуацыя з кадрамі — гэта вельмі сур’ёзная тэма. Без людзей немагчымы эканамічны рост. Узровень заработнай платы павінен быў годным, калі мы не можам даць добрыя ўмовы працы і заработную плату, то гэтае пытанне трэба вырашаць», — адзначыў старшыня Мінскага аблвыканкама Аляксандр Турчын.
Губернатар таксама падкрэсліў, што трэба трымацца за нашы кадры і ў кожным выпадку разумець, чаму чалавек хоча сысці.
Асаблівая ўвага на пасяджэнні аблвыканкама была ўдзелена рабоце з моладдзю.
«Не ўсе дзяржорганы яшчэ пранікліся тым, што нашы патрабаванні — сур’ёзна і надоўга. У раёнах ёсць такая форма работы, як сустрэчы з маладымі спецыялістамі. З імі мае зносіны кіраўніцтва горада, ім паказваюць раён, распавядаюць аб магчымасцях і перспектывах. Гэта дзейсны метад. Але працаваць з маладымі кадрамі нам трэба пачынаць яшчэ на стадыі выбару прафесіі. Бо бывае так, што спецыяліст адвучыўся ў Акадэміі ветэрынарнай медыцыны на заатэхніка, а працаваць па прафесіі не хоча. Навошта ён атрымліваў адукацыю? Па якасным складніку гэтай працы пакуль ёсць пытанні. Трэба канкрэтызаваць і ролю прафсаюзаў, і ролю БРСМ», — падкрэсліў кіраўнік Адміністрацыі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь Ігар Сергеенка.
З мастацтвам па жыцці.
Баявое ўзаемадзеянне найвышэйшага ўзроўню.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».