Кухар Нікола Дыната з італьянскай камуны Кастэльфранка-Венета выйшаў на новы ўзровень кулінарнага майстэрства: ён навучыўся смажыць паветра, паведамляе тэлеканал "Мир 24".
Дыната працаваў над сваёй новай стравай некалькі месяцаў. У яго аснове ляжыць тапіёка - зярністы крухмалісты прадукт, які складаецца з чыстых вугляводаў. З тапки робяцца маленькія "аблочкі", затым іх прасушваюць і смажаць у фрыцюры. Іскрынккай стравы з'яўляецца яго насычэнне азонам, якое праводзяць на фінішы падрыхтоўкі.
"Я вырашыў выкарыстоўваць азон, каб чалавек адчуў вышыню гор, пераднавальнічны густ маланкі і грому. Дык жа і ўбачыць паветра вельмі складана. А мае хмарныя шарыкі дазваляюць гэта зрабіць", - прызнаўся кухар.
У заключэнне ён дадаў, што вельмі хоча, каб яго "смажанае воблака" запомніліся наведвальнікам яго рэстарана да канца жыцця.
Сумесныя праекты ядзерных тэхналогій.
У парадку дня — зацвярджэнне Канцэпцыі нацбяспекі і Ваеннай дактрыны.