Пытанні арганізацыі харчавання ва ўстановах адукацыі павінны знаходзіцца на пастаянным кантролі, заявіў падчас нарады ў профільным ведамстве міністр адукацыі Ігар Карпенка, паведамляе БелТА.
«Міністэрствам адукацыі сумесна з Міністэрствам аховы здароўя і мясцовымі органамі выканаўчай улады на пастаяннай аснове праводзіцца маніторынг арганізацыі харчавання ва ўстановах адукацыі, — сказаў Ігар Карпенка. — Аднак нядаўні выпадак, калі вучні сталічнай сярэдняй школы № 61 трапілі ў бальніцу з сімптомамі атручвання, кажа пра неабходнасць узмацнення работы, якая праводзіцца нават у адносінах да самых нязначных недахопаў у арганізацыі харчавання».
Адпаведныя ўказанні накіраваны ў органы кіравання і ўстановы сістэмы адукацыі.
Прэв'ю: БелТА
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».
Што за таемнымі дзвярыма?