Вы тут

Ад хвароб сэрца і халестэрыну: названы карысны тлусты прадукт для жанчын


«Сёмга — гэта не толькі ёд, вітаміны D і групы B, але і, перш за ўсё, карысныя Амега-3 тлустыя кіслоты. Апошніх у гэтай рыбе вельмі шмат. Прычым яны лёгка засвойваюцца і пераварваюцца нават пры познім прыёме ежы. Найбольшую карысць сёмга прыносіць жаночаму арганізму», — заявіла РИА Новости дыетолаг Вольга Чунтонава.


Сёмга — адна з самых карысных рыб сямейства ласасёвых, рэкамендуемых урачамі і дыетолагамі для лячэння і прафілактыкі шматлікіх захворванняў. Яна багатая жыццёва важнымі мікраэлементамі — каліем (420 міліграмаў на 100 грамаў), фосфарам (210 міліграмаў), а таксама натрыем, кальцыем і жалезам. У 100 грамах прадукта ўтрымліваецца 150 кілакалорый. Пры гэтым каларыйнасць можа мяняцца ў залежнасці ад спосабу падрыхтоўкі. Напрыклад, смажаная сёмга каларыйнасць варанай амаль на 100 кілакалорый.

Яна дадала, што рыба станоўча ўплывае і на працу сардэчна-сасудзістай сістэмы. Дзякуючы сёмгі паляпшаецца кровазварот, сэрца насычаецца патрэбнымі мікраэлементамі і стабільна працуе.

Сёмга карысная не толькі дарослым, але і дзецям. Арганізму неабходна вялікая колькасць кальцыя для костак, калія — ​​для фарміравання нервовай сістэмы, фосфару — для зубоў і пазногцяў, вітаміна А — для моцнага імунітэту.

Ікра сёмгі больш каларыйная ў параўнанні з мясам: у ёй змяшчаецца 199 кілакалорый. Дзякуючы падвышанага ўтрымання бялкоў і кіслот у арганізме чалавека паніжаецца ўзровень халестэрыну, што, у сваю чаргу, станоўча ўплывае на кроў.

Прэв’ю: pixabay.com 

Выбар рэдакцыі

Энергетыка

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

Беларусь у лідарах па энергаэфектыўнасці

А сярод краін ЕАЭС — на першым месцы.