Спатрэбіцца: батон, зяленіва — 1 пучок, алей — 60 мл, соль і перац чорны молаты — на смак.
Пасячыце зяленіва. Дадайце алей. Пасаліце і папярчыце.
Хлеб нарэжце кубікамі. Уліце алей з зяленівам і акуратна змяшайце.
Разагрэйце духоўку да 220°C. Бляху заслаць паперай для выпечкі.
Выкладзіце хлеб на бляху роўным пластом. Выпякайце 10 хвілін. Перамяшайце і гатуйце яшчэ каля 10 хвілін да румянасці.
Спатрэбіцца: вараныя яйкі — 3 шт., зялёная цыбуля — пучок (грам 100), філе селядца, чорны хлеб, кроп і маянэз — на смак.
Хлеб наразаецца невялікімі кавалачкамі (калі ў вас цаглінка, можна кожную лусту падзяліць на чатыры часткі), па жаданні хлеб можна абсмажыць з невялікай колькасцю алею.
Змяшаць надзёртыя на буйнай тарцы адвараныя яйкі, дробна нарэзаныя цыбулю і кроп з маянэзам, саліць не трэба.
Філе селядца парэзаць папярок кавалачкамі.
Хлеб намазаць яечна-цыбульнай масай, зверху пакласці лустачку селядца.
Спатрэбіцца: свіная рулька — 1,5-2 кг; піва — 2 л, пажадана выкарыстоўваць цёмнае, але можна і светлае; морква — 150 г; корань сельдэрэя — 150 г; цыбуля — 150 г; часнок — 5-7 зубчыкаў; чорны перац — 10 гарошын; духмяны перац — 5 гарошын; кмен — 0,5 ч. л.; лаўровы ліст — 3 шт.; гваздзіка — 3 бутончыкі; соль — 2 ст. л. Соус: гарчыца (паста) — 2 ст. л.; мёд — 2 ст. л.; піўны булён (у якім варылася рулька) — 100 мл.
Рульку заліць півам, давесці да кіпення.
Цыбулю, часнок моркву і сельдэрэй буйна нарэзаць і дадаць да рулькі.
Пакласці чорны і духмяны перац, кмен, лаўровы ліст, гваздзіку, соль.
Накрыць.
Варыць на невялікім агні дзве гадзіны.
Рульку дастаць.
Разагрэць духоўку да 180?С.
Пакуль яна грэецца, гатуем соус.
Працадзіць 100 мл булёну, у якім варылася рулька. Дадаць мёд, змяшаць. Дадаць гарчыцу, змяшаць.
Рульку выкласці ў форму для запякання. Паліць 2-3 ст. л. соусу. Паставіць у духоўку.
Запякаць пры тэмпературы 180 градусаў на працягу 30 хвілін, паліваючы соусам праз кожныя 5 хвілін.
Спатрэбіцца: белая рыба — 1 кг; смятана — 200 мл; цыбуля рэпчатая — 2 шт.; яйка — 2 шт.; сыр цвёрдых гатункаў — 100 г; алей для смажання; кроп — невялічкі пучок; соль і спецыі — на смак.
Нарэзаць рыбу на невялікія кавалачкі. Цыбулю пачысціць, нарэзаць паўколамі і абсмажыць на алеі. Зрабіць паніроўку з мукі, солі і спецый для рыбы. Абкачаць рыбу ў паніроўцы і выкласці ў гарачатрывалую форму.
Злучыць смятану, яйкі, смажаную цыбулю, дробна сечаны кроп. Усё добра перамяшаць. Атрыманай падліўкай заліць рыбу.
Сыр надзерці на буйной тарцы і пасыпаць рыбу. Паставіць у загадзя разагрэтую духоўку і запякаць пры 200 градусах прыкладна 15-20 хвілін (да румянай скарыначкі).
Некалькі парад па яго выратаванні.
Калі смартфон зваліўся ў ваду ці ў яго трапіла вільгаць, лепш за ўсё адразу звярнуцца ў сэрвісны цэнтр. Калі такой магчымасці няма, трэба адразу адключыць тэлефон і дастаць батарэю. Таксама лепш дастаць сім-карту, флэшку.
Праверце ўсе дынамікі і пры неабходнасці выдаліце з іх вільгаць мяккімі сродкамі. Напрыклад, ватнай палачкай ці папяровымі сурвэткамі, цвёрдыя ж прадметы могуць толькі пашкодзіць прыладу.
Пасля ўсіх працэдур неабходна пакінуць смартфон на роўнай паверхні ў цёплым памяшканні. Рэкамендуецца не ўключаць смартфон як мінімум суткі — за гэты час вільгаць выпарыцца, і ёсць шанц, што прылада запрацуе.
З мастацтвам па жыцці.
Баявое ўзаемадзеянне найвышэйшага ўзроўню.
«Дзесяцігоддзі школьнае харчаванне нашых дзяцей будавалася на аснове зборніка рэцэптур».