Вы тут

Самыя смачныя начынкі для блінцоў


З яек. Спатрэбіцца: 4 вараныя яйкі, 50 г зялёнай цыбулі, галінка кропу, соль.

Цыбулю парэзаць і абсмажыць. Яйкі надзерці на буйной тарцы. Змяшаць цыбулю, яйкі і здробнены кроп. Пасаліць.

Тварожная. Спатрэбіцца: тварог — 500 г, жаўток 1 яйка, 2 ст. л. цукру, 50 г разынак.

У тварог дадаём жаўток, цукар. Усё старанна пераціраем да аднастайнай масы. Дадаём разынкі папярэдне замочаныя ў кіпені. Разынкі можна замяніць курагой ці іншымі сухафруктамі.

Курыная. Спатрэбіцца: 1 курыная грудка, 2 вараныя яйкі, кроп, соль, перац.

Вараную грудку перакруціць на мясарубцы. Яйкі надзерці на буйной тарцы. Змяшаць, дадаць здробнены кроп, соль і перац.

Грыбная. Спатрэбіцца: грыбы (свежыя або замарожаныя) — 500 г, 2 цыбуліны, соль, перац. Абсмажыць асобна здробненыя грыбы, паперчыўшы і пасаліўшы іх, і цыбулю Змяшаць.

З варанай каўбасы. Спатрэбіцца: 200 г каўбасы, 0,5 ч. л. гарчыцы, 50 г смятаны, 100 г сыру. Каўбасу прапусціць праз мясарубку, сыр надзерці на буйной тарцы, дадаць гарчыцу, смятану. Усё змяшаць да аднароднай масы.

Пячоначная. Спатрэбіцца: 500 г печані (свіной або ялавічнай), 2 цыбуліны, 1 морква, 3 яйкі, соль, перац. Печань нарэзаць дробна і абсмажыць з цыбуляй і морквай. Яйкі надзерці на буйнай тарцы. Усё змяшаць, пасаліць і паперчыць.

Мясная. Спатрэбіцца: 500 г мяснога фаршу, 1 цыбуліна, соль, перац. Фарш абсмажыць з цыбуляй, пасаліць і паперчыць. Можна таксама дадаць вараны рыс.

З сыру і вяндліны. Спатрэбіцца: 300 г вяндліны, 150 г сыру, 2 вараныя яйкі, соль. Вяндліну рэжам саломкай, а сыр і яйкі надзіраем на буйной тарцы. Соль на смак.

З адварной ялавічыны. Спатрэбіцца: 500 г ялавічыны, 1 цыбуліна, 20 г сметанковага масла, соль. Ялавічыну адварваем 1,5 гадзіны, перакручваецца на мясарубцы. Цыбулю рэжам кубікамі і абсмажваем на масле, змешваем з мясам і солім.

З чырвонай рыбай. Спатрэбіцца: мяккі плаўлены сыр і слабасалёная чырвоная рыба. Філе рыбы дробна нарэзаць, змяшаць з плаўленым сырам. Па жаданні дадаць зеляніну.

Яблычна-арэхавая. Спатрэбіцца: 2 кісла-салодкія яблыкі, 1 ст. л. грэцкіх арэхаў, 1-2 ст. л. цукру, дробка карыцы. Яблыкі надзерці на буйнай тарцы, змяшаць са здробненымі арэхамі, дадаць цукар і карыцу.

З сыру. Спатрэбіцца: сыр — 250 г, 1 невялікая морква, 1 невялікі зубок часнаку, 2 ст. л смятаны або маянэзу. Моркву надзерці на дробнай, а сыр — на буйной тарцы, змяшаць. Дадаць здробнены часнок і смятану або маянэз.

З чарнасліву і вяршкоў. Спатрэбіцца: 200 г чарнасліву, 1 ст. л. цукру, 50 г тлустых вяршкоў, карыца. Чарнасліў заліць кіпенем. Праз 10 хвілін здрабніць яго, дадаць цукар, карыцу, узбітыя вяршкі. Усё старанна перамяшаць.

Бананавая. Спатрэбіцца: 3 бананы, 50 г тлустых вяршкоў. Бананы і вяршкі ўзбіць на блэндары да аднастайнай масы.

Чарнічная. Спатрэбіцца: 200 г тварагу, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. смятаны, 200 г чарніц (свежых або замарожаных). Усё здрабніць на блэндары да аднастайнай масы.

Выбар рэдакцыі

Грамадства

Не трапіць у рабства анлайн. Як у краіне змагаюцца з гандлем людзьмі

Не трапіць у рабства анлайн. Як у краіне змагаюцца з гандлем людзьмі

З 2000 года ў Беларусі выяўлена 4421 злачынства, звязанае з гандлем людзьмі.

Эканоміка

Дзесяць пытанняў пра крэдыты, або Што трэба ведаць аб крэдыце, каб ён стаў сродкам рэалізацыі мэт, а не цяжарам на плячах

Дзесяць пытанняў пра крэдыты, або Што трэба ведаць аб крэдыце, каб ён стаў сродкам рэалізацыі мэт, а не цяжарам на плячах

Пра што абавязкова трэба падумаць перад тым, як браць на сябе фінансавыя абавязацельствы перад банкам?

Спорт

Замена Алімпіядзе. Беларуская лёгкаатлетычная

Замена Алімпіядзе. Беларуская лёгкаатлетычная

Беларуская федэрацыя лёгкай атлетыкі зладзіла свае гульні.