А як інакш назваць гэты пачастунак? У Глыбоцкім раёне менавіта такі вось адмыслова выраблены з масла баранчык упрыгожваў стол на вялікія святы. «Масляны баран» славуты на ўсю краіну — ён прызнаны нематэрыяльнай культурнай спадчынай Беларусі і ўнесены ў Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцяў. На Глыбоччыне ўнікальная традыцыя прыгатавання гэткай прыгажосці і смакаты захавалася і жыве дагэтуль дзякуючы жыхарцы вёскі Мацюкова Марыі ХРОЛ, якая пераняла гэта ўменне ад маці і бабулі. З «сыравінай» у спадарыні Марыі праблем няма: трымае на ўласным падворку тры каровы, так што свежае масла заўжды ёсць.
Фота БЕЛТА
Як мы бярозавік куплялі на гандлёвай пляцоўцы лясгаса і ў лясніцтве
Творчая вечарына народнага артыста Беларусі прайшла ў адной з мінскіх гімназій.